Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2016 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Skvělý Beglarjan přeci jen kapituloval

Dánsko těsně porazilo Arménii a má první tři body. Zdání však klame, protože rozdíl na hřišti byl mnohem výraznější, než jak by se podle konečného výsledku mohlo snad zdát. Jedinou brankou rozhodl utkání hvězdný záložník Christian Eriksen.

Domácí Dánsko se rozhodlo vytáhnout veškeré použitelné trumfy a na svého soupeře vyslalo hvězdy jako Kjaer, Eriksen, Højbjerg, Fischer nebo Christensen. To hosté přijeli bez známých jmen, ale o tom ostatně jejich reprezentace nikdy nebyla. Ruku k dílu hodlali přiložit mimo jiné Malakjan, Özbiliz, Mkojan, Harojan nebo také brankář Beglarjan. A jak se ukázalo, měl práce opravdu víc než dost.

Arméni samozřejmě nehodlali hned zalézt do ulity a čekat, s čím že to domácí celek nastoupí. I hosté se několikrát snažili prorazit domácí obranu, ať už to byla rána Malakjana nebo průnik Harojana. Od sedmé minuty, když se domácím fandům přestávalo líbit to, co viděli, se domácí reprezentace začala snažit. Nejprve se ke střele odhodlal Christian Eriksen. V krátké době pak stejný hráč neúspěšně rozehrál dva rohové kopy.

Ve dvanácté minutě se do míče hlavou opřel domácí stoper a kapitán Simon Kjaer a jeho hlavička mířila do sítě. Jenže na poslední chvíli vytáhl dobrý zákrok brankář Arsen Beglarjan, jenž míč skvěle vyrazil. I on ale kapituloval. V 17. minutě se míč dostal k Fischerovi, který jej elegantně patičkou dostal k Eriksenovi. A ten už si v podobných situacích těsně před vápnem ví rady, takže prostřelil hostujícího brankáře - 1:0.

Toho ale inkasovaná branka nabudila a vypadalo to, jako by od té doby svou svatyni zaklel. Po dvaceti minutách se průniková nahrávka dostala znovu k Eriksenovi, který pálil z úhlu, jenže Beglarjan se blýskl skvělým zákrokem a míč poslal do zámezí! O chvíli později pálil ze střední vzdálenosti Viktor Fischer a jeho projektil krásně plaval ve vzduchu, ale i s tím si brankář Beglarjan dokázal poradit! Se štěstím, protože mu prolétl mezi rukama a skončil na břevně.

Snažili se i hosté. Aras Özbiliz se zbavil dvou bránících hráčů a vypálil, jenže brankář Frederik Rønnow v pohodě balon chytil. Aras Özbiliz se poté zranil a krátce před koncem první půle musel střídat. Hned po nástupu do druhé půle se domácí opět chtěli vytáhnout. Nicolai Jørgensen se dostal k míči a krásně vypálil, jenže hostující brankář Beglarjan se opět vyznamenal.

Stejný hráč se k míči dostal po centru ze strany a vypustil další pádný projektil, jenže Beglarjan byl dnes hrdinou hostí a vytáhl další parádní zákrok. Postupem času ničil nervy domácích hráčů a právě na jeho adresu putovaly nejčastěji ty největší ovace! To nejlepší si ale nechal ještě na pozdější dobu. Domácí Dánsko chtělo samozřejmě vstřelit uklidňující druhou branku, ale Beglarjan mu nic nenechal zadarmo.

A dvacet minut před koncem korunoval svůj fantastický zápas úplně. Sudí totiž po faulu ve vápně pískal penaltu, k níž se postavil již jednou úspěšný Christian Eriksen. Jak asi tušíte, Beglarjan jeho ránu vystihl a vyrazil. To ale stále nebylo vše, protože brankář Arménie se hbitě vymrštil a zneškodnil také Poulsenovu dorážku z bezprostřední blízkosti! Bylo to jeho korunní číslo, vrchol, kterým završil své skvělé představení. Bohužel, na body to ale jeho týmu nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Mořská vosa

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě to jeho čarování stálo 3500,- na tiketu, protože mi nevyšlo právě jen Dánsko vítěz o dva a více. Luxus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele