Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
24.03.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Ukrajina 1:0

Chorvatský národní tým v domácím zápase s Ukrajinou potvrdil roli favorita a výhrou 1:0 triumfoval v kvalifikační skupině I již počtvrté za sebou, díky čemuž si nadále drží jedinou přímou postupovou pozici na čele tabulky o tři body před druhým Islandem. O jediný gól zápasu se v osmatřicáté minutě postaral Nikola Kalinić.

Domácí se před záhřebským publikem pustili do svého soupeře zhurta a první poločas měli takřka permanentně navrch. Jako obvykle tahal za nitky v chorvatské záloze především Luka Modrić, který již v desáté minutě připravil nebezpečným centrem do ohně šanci Kalinićovi, avšak útočníkovi Fiorentiny se střílený pas nepovedlo v těžké pozici usměrnit špičkou nohy mezi tři tyče. V patnácté minutě měl ještě blíže k průlomu skóre Mario Mandžukić, jenž z rychlého brejku po zaváhání Kovalenka ve středu pole dokázal vyzrát na brankáře Pjatova, avšak o radost z gólu jej připravila pravá tyč.

Nečekaného vedení se tak málem ujali hosté, když po rohovém kopu brankář Subašić nedokázal udržet míč v náruči, ale na brankové čáře jej dokázal včasným odkopem zachránit Tin Jedvaj. A tak se nakonec ještě před odchodem do kabin přece jen dočkali Chorvaté. Neúnavný Luka Modrić potáhl míč k ukrajinské šestnáctce a jeho průnikovou přihrávku přepustil Ivan Rakitić jemnou patičkou za sebe, kde již číhal Kalinić a povedenou ranou pod břevno nedal Pjatovovi šanci zasáhnout.

Po změně stran se již Chorvaté soustředili více na bránění hubeného náskoku, což se jim také navzdory zvýšené snaze soupeře bez vážnějších potíží podařilo. Tým trenéra Čačiće tak se ziskem třinácti bodů nadále vévodí skupině I, zatímco Ukrajina je s pětibodovým odstupem třetí.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

Tohle se čekalo...vsadím se,že po skončení kvalifikace nás bude hodně mrzet ta remíza proti Islandu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele