Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Turecko 1:1

Oba dva účastníci letošního evropského šampionátu spolu sehráli v Záhřebu velmi vyrovnanou bitvu a nakonec se rozešli smírně v poměru 1:1. Větší zklamání určitě zažívá domácí výběr, který byl považován za mírného favorita. Ten nedokázal navázat na poslední vzájemné střetnutí ve Francii, kde na závěrečném turnaji ME přehrál svého protivníka v základní skupině 1:0. Obě branky byly k vidění ke konci prvního poločasu.

Do utkání lépe vstoupili hosté a už ve 2. minutě se mohli dostat do vedení. Mor si totiž skvěle navedl míč blíže do středu po individuální akci na pravé straně a poté neohroženě vypálil z hranice pokutového území, ovšem vzdálenější tyčku minul zhruba o metr. Od této chvíle začalo diktovat tempo hry Chorvatsko, do první vážnější příležitosti se dostalo v 10. minutě. Ve stoprocentních pozicích selhali Mandžukič s Pjacou.

První jmenovaný si udělal prostor ke střele na hranici brankového území, ale po nahrávce z pravého křídla nastřelil pouze břevno. Před dobíhajícím Pjacou následně zívala prázdná branka, avšak domácí hráč zblízka trestuhodně přestřelil tureckou svatyni. V polovině úvodního dějství mohl stejný hráč předchozí zaváhání napravit, jenže tentokráte po pasu Perišiče hlavičkoval jen do horní tyčky, konstrukce branky se tedy chvěla podruhé.

A aby toho nebylo málo, tak břevno hostující branky bylo znovu v akci krátce po odehrané půlhodině. Po nádherné kombinaci na jeden dotek vystřelil z nějakých čtrnácti metrů Perišič a ani po této skvostné ráně nebylo domácím dopřáno. Chorvatsko se dostalo do vedení ve 44. minutě z pokutového kopu. Ten byl nařízen o minutu dříve po faulu Köybaşiho na Modriče v pravém horním rohu šestnáctky, sudí okamžitě ukázal na penaltový puntík.

Míč si postavil Ivan Rakitič a bez jakýchkoliv potíží zamířil k pravé tyči do protipohybu brankáře Babacana. Nicméně Turecko dokázalo ihned odpovědět, ve třetí nastavené minutě vyrovnal Hakan Çalhanoğlu. Ten vystřelil z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů a díky teči Perišiče stojícího ve zdi skončil balón v síti, brankář Kalinič jen těžko mohl reagovat na změnu letícího míče.

Po změně stran pokračovali domácí ve své aktivitě a během druhého poločasu si vytvořili tři gólové možnosti. Nejprve v 58. minutě po pasu z pravé strany a následné hlavičce Rakitiče střílel v pádu Mandžukič, jenomže jeho krkolomné zakončení skončilo nad břevnem. Zhruba čtvrthodiny před koncem po standardní situaci hlavičkoval nebezpečně Pjaca a Babacan musel vytáhnout famózní zákrok. A když ve druhé nastavené minutě neprostřelil Badelj z úhlu výtečného hostujícího strážce, tak se výsledek zápasu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, hns-cff.hr

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Mononukleoza

Zatím ani jeden z nich doma nevyhrál. Asi bych zkusil 02

Reagovat
Marv

2:1 (Brozovic, Perisic - Hakan)

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se hraje bez diváků? To i na tom okresním přeboru dědci s pivem něco povykujou a tady je mrtvo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele