Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
03.09.2017 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Kosovo 1:0

Chorvatsko zvládlo náročné podmínky v sedmém kvalifikačním kole a v domácím prostředí zdolalo podceňované Kosovo nejtěsnějším poměrem 1:0, hosté se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Utkání bylo v sobotu přerušeno ve 22. minutě kvůli mohutnému dešti a nakonec přeloženo na neděli. Domácí favorit se díky tříbodovému zisku udržel na první pozici se šestnácti body, kosovský výběr je stále poslední šestý s jedním bodem.

Chorvati tak mají před sebou velmi náročný přesun do Turecka, kde se s tamním reprezentačním celkem utkají již v úterý a moc času na odpočinek tedy nemají. Kosovo přivítá Finsko a jednoduchý zápas ho také v žádném případě nečeká. V úvodní polovině první půle byla k vidění jediná velká šance krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se ve výborné pozici ocitl Perišič, ale rána mu vůbec nesedla a mezi tři tyče se nevešla.

Hosté mohli jít do vedení po pár minutách nedělní dohrávky, kdy rohový kop Berishy propadl na zadní tyč a tam nabíhající Muriqi trestuhodně mířil o pár decimetrů vedle. Hosté hráli se svým protivníkem až do konce prvního poločasu vyrovnanou partii, ovšem po změně stran měl favorit převahu. V 50. minutě vystřelil z hranice pokutového území Perišič, nicméně hostující branku minul. O čtrnáct minut později vznikl v šestnáctce Kosova obrovský závar.

Ke střelám se postupně probojovali Mandžukič, Vrsaljko a střídající Kramarič, jenže ani jeden z nich neprocpali míč za brankovou čáru. Rozhodující okamžik se zrodil v 74. minutě, jedinou branku vsítil osmadvacetiletý obránce ukrajinského Dynama Kyjev Domagoj Vida. Po načechraném přímém volném kopu Modriče z levého křídla si na hranici brankového území naběhli hned tři chorvatští hráči a byl to právě Vida, který rozvlnil síť.

Ten balón jen lehce lízl hlavou a usměrnil ho k pravé tyči mimo dosah bezmocného brankáře Ujkaniho. Za dalších deset minut mohl pojistit vedení Chorvatska hvězdný Modrič, tentokráte nevyzrál z úhlu na připraveného Ujkaniho. Ve zbývajících minutách domácí s mírnou nervozitou bránili těsný náskok a udrželi ho do závěrečného hvizdu, avšak jejich výkon nebyl optimální i přes nespornou kvalitu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele