Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
31.08.2017 20:45 CET
9 : 0
(6:0)

Reportáž

Belgie nasázela Gibraltaru devět branek

Belgie podle očekávání rozdrtila Gibraltar a odeslala jej domů s devíti góly! Výtečný večer prožil autor hattricku Romelu Lukaku, ještě lepší ale obránce Thomas Meunier. Na kontě má tři góly a ještě čtyři asistence k tomu.

Bylo asi jasné, kdo že bude favoritem utkání mezi Belgií a Gibraltarem. Už skladba domácího týmu jasně ukazovala, že trenér Martinez rozhodně chce hrát ofenzivně. Do hry se od prvních chvil dostali Hazard, De Bruyne, Ferreira-Carrasco nebo Mertens s Lukakem. A Gibraltar čekaly horké chvíle vlastně od samého začátku.

Spolupráce mezi Hazardem, Mertensem a De Bruynem dělala velké problémy nezkušené obraně hostí a Belgičané hráli v podstatě v tréninkovém tempu. Ne proto, že by se snad hosté nesnažili, ale kvalita rozhodně nebyla na jejich straně. Velké obavy pak vzbuzoval ve formě hrající útočník Manchesteru United, Romelu Lukaku. Jeho první zakončení z úhlu ještě branku neznamenalo.

Následně se vysoký útočník dostal po nahrávce od meního Mertense až k zakončení, jenže jeho pokus zablokoval vracející se obránce na brankové čáře! Po patnácti minutách už se ale skóre měnilo. Meunier nahrál Driesu Mertensovi, který zkoušel nejspíš centr. Jenže balon propadl brankáři Ibrahimovi pod rukama!

Jakmile jednou obrana hostí povolila, už to nešlo zastavit. O tři minuty později se prosadil sám Thomas Meunier, který si vyměnil míč s Mertensem a poslal jeho nahrávku z druhé vlny do sítě - 2:0 pro favorita.

Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat a ve 21. minutě se skóre opět měnilo. Aktivní Meunier na pravém křídle snadno obešel Bosia a odcentroval na hranici vápna, kde se ocitl Romelu Lukaku. A to je jednoznačná záležitost. O pár minut později opět spolupracovala aktivní dvojice Meunier - Mertens a opět z toho byl gól. Tentokrát se adresátem stal vysoký záložník Axel Witsel, který po centru uklidil míč do sítě nádhernými nůžkami!

Exhibice Belgičanů pokračovala další akcí, z níž sice Dries Mertens vsítil další branku, ale jeho trefa nebyla pro ofsajdové postavení uznána. S pátou brankou přispěchal Romelu Lukaku deset minut před koncem první půle a opět u toho byl bek Thomas Meunier, který nasadil jesličky obránci Bosiovi před sebou a našel volného spoluhráče - 5:0.

Potupa ale zdaleka nekončila a ještě před odchodem do šaten se udály dvě důležité věci. Nejprve se Axel Witsel provinil zbytečným faulem, za což mu sudí udělil červenou kartu. A pak se mezi střelce zapsal i Eden Hazard. Hvězda Chelsea čerpala z krásného pasu od Meuniera, který jen uklidila do brány. Branka byla uznána i přesto, že se jednalo o evidentní ofsajd.

Po takovém úvodu bylo jasné, že Gibraltaru by nevadilo, kdyby se z jakýchkoli důvodů druhý poločas už nekonal. A Belgičanům zase pro svou reputaci šest branek stačilo, takže tak rychlé tempo nepanovalo.

Po několika jednoduchých akcích Belgičanů se skóre měnilo až s odehráním 60. minuty. Ke čtyřem asistencím přidal svůj druhý dnešní gól Thomas Meunier, kterému nahrál krásný balon Eden Hazard. Produktivní bek už jen našel prostor u tyče a překonal Ibrahima!

Jednoznačně nejlepší hráč domácí ekipy ale neměl dost ani po této brance. Eden Hazard připravil balon kolegovi De Bruynemu, který přenesl hru právě na Meuniera. Jeho krásnou ránu z voleje nemohli ani brankář Ibrahim s obráncem Barnettem zastavit - 8:0 pro Belgičany!

Ani to ale nebylo vše, protože v samém závěru Erin Barnett podrazil ve vápně De Bruyneho a Romelu Lukaku si postavil míč na odpískanou penaltu. Tu následně placírkou bezpečně proměnil a Belgie opanovala zápas jasně 9:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Kixi Syhimour

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele