Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
13.11.2016 20:45 CET
8 : 1
(3:1)

Reportáž

Belgie - Estonsko 8:1

Belgie ani ve čtvrtém kvalifikačním zápase skupiny H nepřipustila žádné zaváhání, a přestože proti Estonsku vůbec poprvé inkasovala, výsledný debakl v poměru 8:1 ukončení neprůstřelnosti bohatě vynahrazuje. Pohledný kombinační fotbal domácího favorita postupně přinesl góly Meuniera, Hazarda, Carrasca, Lukakua i vlastní gól, zatímco za Estonce pouze korigoval krutou prohru Anier.

Na první gól si natěšené publikum muselo počkat pouze do osmé minuty. Kevin de Bruyne našel na levé straně nabíhajícího Carrasca, jenž zakončil průnik do šestnáctky ostrým centrem na zadní tyč, kde číhal Thomas Meunier a poslal Belgii do vedení svým vůbec prvním reprezentačním gólem. Čtyři minuty nato trefil Romelu Lukaku pouze tyč, ovšem góly následovaly v rychlém sledu i tak. Po čtvrthodině hry se s pomocí teče bránícího hráče prosadil Dries Mertens a deset minut po něm se zapsal do listiny střelců i kapitán Eden Hazard tvrdou ranou na přední tyč.

Vzápětí sice domácí kvůli Carrascově nedbalosti v defenzivní činnosti nečekaně inkasovali, když se prosadil po přihrávce Tenisteho křižnou ranou Henri Anier, ovšem po změně stran následovaly góly již pouze do branky Estonců. V třiašedesáté minutě napravil své zaváhání Carrasco čtvrtým gólem Belgičanů, když mu palebnou pozici připravil stříleným centrem Lukaku, a jen pár vteřin nato si Ragnar Klavan srazil do vlastní sítě centr Mertense.

Ani průběžný stav 5:1 neměl dlouhého trvání. V osmašedesáté minutě totiž přidal aktivní Mertens svůj druhý zásah večera krásnou ranou do levého horního růžku a pak v závěrečné desetiminutovce ještě dodal výsledku punc naprostého debaklu Romelu Lukaku dalšími dvěma zásahy v rozmezí pěti minut, které upravily skóre na konečných 8:1. Belgie tak zůstává stoprocentní a na nejbližší pronásledovatele z Řecka i Bosny a Hercegoviny drží dvoubodový náskok.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Houfi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele