Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
26.03.2017 18:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Ázerbájdžán - Německo 1:4

Německo získalo své páté vítězství ve skupině a první polovinu kvalifikace na šampionát do Ruska zvládlo podle očekávání. Na půdě Ázerbájdžánu se se svým soupeřem moc nemazlilo, pohodlně zaznamenalo čtyři branky a pojistilo si své vedení. Zároveň také vůbec poprvé inkasovalo, byla to však jediná černá kaňka na jeho výkonu.

Mužstvu kouče Roberta Prosinečkiho se podařilo v prvních třech zápasech udržet čisté konto, jenže v uplynulých dvou kolech dohromady obdrželo celkem osm branek. Defenzíva byla přitom samozřejmě základním stavebním kamenem pro případný senzační úspěch v tomto případě. Jenže favorit možný problém bez obtíží eliminoval.

Hosté se museli obejít během reprezentační přestávky bez svého kapitána a zároveň neotřesitelné brankářské jedničky Manuela Neuera. Jeho trošku překvapivý náhradník Bernd Leno mezi třemi tyčemi příliš práce neměl, přesto nedokázal po půlhodině hry zastavit jedinou střelu na branku svého protivníka.

Svěřenci kouče Joachima Löwa se ujali vedení po devatenácti minutách hry. Po účinné kombinaci ve středu pole se míč dostal na levou stranu, odkud Hector poslal přihrávku do bankového území, a odtud Schürrle snadno skóroval. Ázerbájdžán se však nevzdal, ve vápně dostal až příliš prostoru Nazarov a zamířil ke vzdálenější tyčce.

Vůbec poprvé od semifinále EURO 2016 tak Německo nedohrálo s nulou za svými zády a po sedmi zápasech a po 681 minutách skončila jeho výtečná série. Nicméně nerozhodný výsledek nevydržel příliš dlouho. Schürrle parádní přihrávkou vyslal do běhu Müllera, ten obešel gólmana Agajeva a pohotově zacílil.

Do přestávky bylo vlastně o vítězi rozhodnuto, Kimmich svou pravačkou nacentroval do šestnáctky, odkud Gómez hlavou překonal Agajeva potřetí. Ve druhém dějství si Němci pohodlný náskok pouze udržovali. Navýšit se ho pak podařilo devět minut před koncem Schürrlemu, který snadno zužitkoval přihrávky ze strany od Hectora.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele