Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Albánie - Španělsko 0:2

Španělé zvládli po remíze v Itálii další těžký výjezd na albánskou půdu, kde dvěma trefami v druhé půli nakonec triumfovali v poměru 2:0. Albánci, kteří byli do tohoto zápasu bodově stoprocentní, a tak dokonce nakrátko vedli kvalifikační skupinu G, dokázali favorizovanému soupeři vzdorovat pětapadesát minut, pak je srazil k zemi gól Diega Costy, jehož záhy ještě doplnil střídající Nolito.

Navzdory drtivé dominanci a držení míče přesahujícím sedmdesát procent se Španělům do přestávky nepodařilo skórovat. Svůj podíl na tom měl zkušený brankář Etrit Berisha, jenž je ovšem znám také jako brankář s občasnou minelou. Právě jedna taková nakonec vedla k průlomu skóre - Berisha totiž nedokázal patřičně odpálit míč, čehož využil Vitolo a okamžitou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Davida Silvu. Záložník Manchesteru City se s ničím neukvapil a místo zakončení ještě volil další pas Diegu Costovi, pro nějž už nebyl žádný problém uklidit míč do odkryté sítě.

Než se zaskočení Albánci mohli oklepat z průlomu skóre, už bylo jejich manko dvoubrankové. Jen osm minut po Costově trefě se totiž dostal ke slovu Nolito, který sám nastoupil na trávník pouhé tři minuty předtím. Letní posila Manchesteru City převzala přihrávku Nacha Monreala a místo centru do šestnáctky zaplněné albánskými dresy raději sáhla k přízemní křižné střele, která zapadla až za záda bezmocného Berishy.

Španělé tak vystřídali svého nedělního soupeře na čele kvalifikační skupiny díky výtečnému skóre 11:1, kterým převyšují rovněž sedmibodové Italy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele