Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.09.2016 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Albánie - Makedonie 2:1

Možná se na první pohled mohlo zdát, že by mohl být tím posledním důvodem pro přerušení derby mezi dvěma rivaly Albánií a Makedonií silný déšť a ne například nepokoje fanoušků, ale opravdu tomu bylo tak. Hosté ještě v pondělí drželi ve Skadaru remízu 1:1, jenže v dohrávaných úterních třinácti minutách inkasovali od Bekima Balaje.

Ani pro jeden z celků rozhodně nebylo příjemným zjištěním, když na ukazateli skóre byla 77. minuta, že je rozhodčí Gocek z logických důvodů nepustí na trávník během tak nepříznivého počasí a dohrávat se bude duel od dvou odpoledne následujícího dne. Vynucená pauza nakonec více pomohla Albáncům, kteří strhli vítězství na svou stranu minutu před koncem.

Domácí si v začínající kvalifikaci musejí zvyknout na absenci některých hráčů, kteří prchli do nově se tvořící reprezentace Kosova, a pak také na hru bez nejzkušenějšího z nejzkušenějších Lorika Cany, jenž ukončil reprezentační kariéru. Na tyhle trable ale jako by parta kolem trenéra Gianniho De Biasiho rychle zapomněla a už v 9. minutě se ujala vedení.

Hysaj dlouhým nákopem dopředu našel Sadikua, ten si na hranici šestnáctky narovnal míč na svou silnější pravačku a přesně umístěnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího brankáře Ristevskiho. Ve 33. minutě se Sadiku radoval ze vstřeleného gólu podruhé, jenže jeho počínání bylo v rozporu s pravidly fotbalu, neboť se nacházel v ofsajdu.

Jestli Albánie vstoupila do prvního poločasu velmi dobře, pak začátek toho druhého se jí vůbec nevydařil. Vyrovnání Makedoncům doslova daroval Kukeli, který v 51. minutě mizerně rozehrál a namazal míč rozeběhnutému Alioskimu, ten si to namířil blíže k šestnáctce a parádním pokusem k tyči prostřelil gólmana Berishu.

Úterní čtvrthodinka pak nabídla definitivní rozuzlení tohoto duelu. V 89. minutě se Memushaj ujal rozehrání standardky, svůj centr na zadní tyči lízl lehce hlavou nehlídaný Balaj a poslal balón za záda Ristevskiho. V nastavení ještě mohl pojistit tři body Sadiku, ten ovšem rychlý brejk zazdil nepřesným zakončením.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele