Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Radost hráčů Dánska (© AFP)

VAR rozesmutnil Severní Irsko. Dánsko udrželo těsnou výhru, svou trefou rozhodl Wind

Krutý závěr prožívalo Severní Irsko na půdě Dánska. V Kodani bylo velmi blízko alespoň částečnému úspěchu, v nastavení se povedlo rozvlnit síť Callumovi Marshallovi. A na první pohled se jednalo o regulérní branku. Nakonec si však vše vzal pod ruku videorozhodčí, a ten gól po vleklém bádání neuznal. Takže jediným střelcem utkání nakonec zůstal Jonas Wind.

První poločas moc vzruchu nepřinesl. Dánové rozhodně nedominovali, jak se ostatně očekávalo, Severní Irové, kteří mimochodem měli v sestavě hned tři teenagery, a to Conora Bradleyho, Sheu Charlese a Isaaca Priceho, drželi s favoritem zápasu docela slušně krok. Šancí bylo obecně poskrovnu, ony rozhodující momenty zkrátka přišly na řadu až po přestávce.

A ten první se konal ve 47. minutě, tedy jen krátce poté, co došlo na výměnu stran na hřišti. Maehle z levé strany vyslal centr do pokutového území, tam míč nedobře zpracoval bránící Brown, takže se balón dostal k Windovi ke druhé tyčce, odkud pak domácí forvard z blízkosti bez problémů překonal gólmana Peacocka-Farrella.

Jenže kdo by čekal, že Dánsko brzy přidá nějakou pojistku na těsné vedení, aby se dostalo do pohody, ten se šeredně spletl. Snad jen Höjlund se o to snažil v 55. minutě po rychlém brejku, ve finále ale nedávný účastník MS v Kataru pod nějaký soustavný tlak svého soupeře nedostal. A pořádně mu pak zatrnulo ve čtvrté minutě nastavení druhé půle, kdy Severní Irsko srovnalo stav.

Thompson rozehrál standardku zprava dlouhým nákopem do pokutového území, Evans hlavou sklepl merunu pro Marshalla, a ten z poněkud krkolomnější pozice zacílil přesně k tyčce. Situaci každopádně následně opravdu dlouhou dobu zkoumal VAR, ten přitom rozhodl, že se jednalo o ofsajd. A nutno říci, že zřejmě správně, neboť Evans si krátce předtím opravdu nepohlídal své postavení, když ho oslovoval Thompson.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele