Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
06.06.2007 20:30 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
AOL Arena, Hamburg

Reportáž

Německo - Slovensko 2:1

Německo si poradilo se Slovenskem a udělalo zřejmě definitivní krok k postupu na šampionát. V tabulce skupiny D má na třetí Irsko již šestibodový náskok, čtvrtí Slováci ztrácejí bodů hned deset.

První poločas příliš bohatý na šance nebyl, když už se ale nějaká urodila, padla z ní branka. V desáté minutě fatálně zaváhala hostující obrana v čele s brankářem Čontofalským a pohromu dokonal Ďurica, který vlastencem usnadnil práci Klosemu.

Vlastní branka byla k vidění i na druhé straně. Ve 20. minutě se okolo Metzeldera prohnal Krajčík, domácí obránce ho sice dostihl, na místo du autu však poslal míč na vlastní svatyni a zkoprnělý Lehmann již nestačil reagovat - 1:1.

Německo bylo lepším týmem a těsně před odchodem do kabin šlo znovu do vedení. Ve 43. minutě vybojoval míč Klose, Lahm našel na zadní tyči zcela volného Hitzlspergera a ten přesně umístěnou hlavičkou nedal Čontofalskému šanci - 2:1.

Po změně stran na sebe dvakrát upozornil Fritz, s oběma jeho pokusy si Čontofalský poradil. Poté se domácí marně dožadovali penalty, to když si Krajčík v šestnáctce přidržel Gomeze, který tak nemohl ideálně zakončit. Slovensko potřebovalo vyrovnat, nemělo ale z čeho. Žádnou vážnější šanci si totiž nevypracovalo a z Hamburku si odváží porážku 1:2.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*joe

slovensko prekvapí a vyhrá

Reagovat
Shevchenko

bohuzel nechci zadne komplikace takze Germany vyhra: 4:1 (Gomez, Gomez, Hitzlsperger, Hilbert - Vittek)

Reagovat
HOST*Lion

zajiných okolností bycj jednoznačně fandil Slovákům,ale když de o nás,tak fandim Skopčákům,vyhrajou 1:0...

Reagovat
HOST*

ty fašisto až postoupí ten lepší

Reagovat
smazaný uživatel

(1-bieda, 10-skvele)

Contofalsky 6

Krajcik 8

Durica 5

Skrtel 8

Klimpl 5

Strba 7

Hamsik 7

Sestak 6

Sapara 6

Svento 6

Vittek 7

Reagovat
HOST*Thomas

švento hrál jako kopito

Reagovat
HOST*adam

slovenskooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele