Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
02.09.2006 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Německo - Irsko 1:0

Také Němci se, stejně jako česká reprezentace, na vítězství na úvod kvalifikace dost nadřeli. Hlavní postavou utkání byl irský gólman Shay Given, který několikrát svůj tým podržel. Ve 28. minutě si poradil s Kloseho hlavičkou, hned o minutu později zmařil šanci Podolskiho, další pokus útočníka Bayernu mířil mimo.

Po přestávce zahrozili i Irové, přímý kop Stevena Reida nachytal Lehmanna nepřipraveného a ten měl štěstí, že se od něj míč odrazil do bezpečí. Němci se probudili, Kloseho střelu opět zlikvidoval Given, v 57. minutě však už byl krátký. Reid fauloval Fringse, k přímému kopu se postavil Lukas Podolski a jeho střela tečovaná irským kapitánem Robbie Keanem skončila v síti.

Irům snaha o vyrovnání nevyšla, nejblíže byli debutant Doyle v 67. minutě, mířil mimo, a později Richard Dunne. Kouč hostů Steven Staunton byl za protesty vykázán na tribunu. Gól na spadnutí byl spíš na druhé straně, Given však vychytal Schneidera, Klose hlavičkoval do břevna, dobře postavené tyče odvrátily i přímý kop Schweinsteigera a utkání tak skončilo těsným, ale zaslouženým vítězstvím domácího Německa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tomhle tom zapase, se asi cekalo, ze Nemci Irsko porazi alespon o 2 branky. Muj osobni tip skoro vysel, ja jsem cekal mozna pro mnohe prekvapivou remizu 1:1 ale Irsku se nakonec nepodarilo vyrovnat. Proti Nemecku se budou body zbirat hodne tezce a jeste k tomu kdyz budou hrat Nemci doma, to same plati i pro irskou reprezentaci. Nemci jsou urcite nejvetsi favoriti na postup ze skupiny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele