16. kolo
17.12.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj z druhé poloviny tabulky góly nepřinesl. Bod Rennes vychytal veterán Mandanda

Fotbalisté Toulouse remizovali v 16. kole francouzské Ligue 1 s Rennes 0:0, a zahodili tak příležitost přeskočit Les Rennais v tabulce. Le Tef, hnáni pohárovým úspěchem, zápasu dominovali, avšak nedokázali najít recept na nestárnoucího Steva Mandandu, který vynikajícími zákroky deptal útočníky domácích. Zkušený 38letý gólman přispěl k tomu, že bretaňský celek po sérii tří porážek poprvé bodoval. Toulouse naopak jen prohloubilo výsledkovou krizi, jelikož v nejvyšší francouzské soutěži nezvítězilo již podeváté v řadě.

Přestože Rennes čtvrteční prohrou s Villarrealem ztratilo první místo ve skupině Evropské ligy, nemuselo smutnit, jelikož si zahraje play off této pohárové soutěže. Tým z Bretaně však nemohl být spokojen s faktem, že šlo o třetí soutěžní porážku v řadě. V lize navíc získal z 15 klání pouze stejný počet bodů. Ještě o dva méně mělo Toulouse, které sice na poslední chvíli taky postoupilo do jarních bojů Evropské ligy, v Ligue 1 však zvítězilo pouze dvakrát.

Z domácích Fialek bylo po úspěchu v pohárové Evropě cítit sebevědomí. Les Rennais si často museli dopomáhat nedovolenými zákroky, aby ubránili houževnatou útočnou smršť Toulouse. Nejblíže vstřelení úvodní branky byl nejlepší střelec domácích Thijs Dallinga, když ve 20. minutě běžel sám na bránu. Francouzský veterán Mandanda ovšem dokázal celou situaci s přehledem vyřešit a udržet nerozhodný stav. Rennes za poločas vyprodukovalo pouhou jednu střelu na branku a vše nasvědčovalo tomu, že třetí ligová porážka v řadě je na cestě.

Fotbalisté v červených dresech ve druhé půli přece jen zlepšili svůj herní projev a zahnali Le Tef na svou polovinu hřiště. Nicméně akcím chyběla přesnost a vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. Na druhé straně udeřili také domácí, jmenovitě Vincent Sierro. Osmadvacetiletý Švýcar se snažil tvrdým projektilem propálit Mandandu, který ovšem instinktivním zákrokem vytěsnil balon nad branku.

Souboj týmů, kterým to šlape v Evropě, ale v lize se trápí, tak skončil smírně. Toulouse se v příštím kole střetne 20. prosince doma s Monakem, Rennes se ve stejný den představí na hřišti Clermontu.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele