9. kolo
22.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Toulouse před svými fanoušky stále nepadlo, remízu s Reims zajistila výživná čtyřminutovka

Utkání devátého kola Ligue 1 mezi fotbalisty Toulouse a Reims skončilo remízou 1:1. Le Tef tahali po většinu zápasu za kratší konec a ve 48. minutě zaslouženě inkasovali po ráně Amira Richardsona, pro kterého šlo o druhý přesný zásah v nejvyšší francouzské soutěži. Hosté se však z vedení neradovali dlouho, když téměř okamžitě odpověděl Thijs Dallinga. Nizozemský útočník tím zároveň udržel při životě dosavadní domácí neporazitelnost svého celku.

Reims bylo jedním z týmů francouzské nejvyšší soutěže, který si přenesl formu z minulé sezony i do té letošní. Po osmi odehraných kolech se nacházelo na skvělé páté příčce, přičemž již čtyřikrát se radovalo z vítězství. V posledním utkání ovšem musel sklonit hlavu před Knížaty z Monaka, kteří vyhráli 3:1. Porážku chtěli červenobílí napravit na hřišti Toulouse, tam je ale nečekal jednoduchý úkol, jelikož Les Violets v letošní sezoně před vlastními fanoušky dosud neprohráli.

Tuto úctyhodnou sérii domácího celku mohl narušit stoper Yunis Abdelhamid, ale jeho pokus po rohovém kopu odvrátil na brankové čáře Dallinga a s úspěchem se nesetkaly ani jeho nůžky, které přišly vzápětí. Po svém spoluhráči zkoušel štěstí Junja Ito, který na velkém vápně oklamal dva protihráče a krásným obstřelem rozezvučel brankovou konstrukci. Krátce před odchodem do šaten pláchl na druhé straně Gabriel Suazo, ale Yehvann Diouf jeho pokus vykopl a změnu skóre nepřipustil.

Po změně stran odvedl dobrou práci na pravé straně Ito, k jeho sražené přihrávce se na hranici šestnáctky prodral Richardson, a ten v pádu dokázal nasměrovat míč mezi tři tyče. Radost červenobílých však neměla dlouhého trvání. Balon z dílny Suaza dokázal prodloužit za sebe Logan Costa, tam už byl připravený Dallinga a hlavou zvýšil naděje svého týmu na plnohodnotný bodový zisk. Fotbalisté z Remeše se dále hnali za vítězstvím, ale hlavičku Marshalla Munetsiho skryl po rohovém kopu do rukavic Guillaume Restes.

Toulouse tak dokázalo udržet domácí neporazitelnost a ze zápasu si odneslo alespoň bod. Následující ligový duel sehraje 29. října, kdy se střetne s Montpellierem. Reims přivítá o den později Lorient.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele