28. kolo
07.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Carles Martínez Novell (© AFP)

Setkání týmů ze středu tabulky skončilo v Toulouse tradiční neprohrou Štrasburku

Toulouse se ve 28. kole Ligue 1 rozešlo po domácí remíze 0:0 se Štrasburkem smírně, a oba celky tak učinily další krok za bezstarostným závěrem sezony, jelikož si na spodní trojici vytvořily již sedmibodový náskok. Le Racing navíc potvrdil, že se mu ve venkovních duelech s fialovými daří, když na jejich hřišti neprohrál již posedmé v řadě.

Nedělní odpoledne svedlo v jihozápadní Francii k bitvě tabulkové sousedy, kteří měli naprosto stejný počet výher, remíz i proher. Díky lepšímu skóre se nacházelo o příčku výše Toulouse, jež po dvou ligových porážkách zabralo a v posledním kole porazilo poslední Clermont 3:0. Do dobré formy se ale dostával i Štrasburk, který zvítězil dvakrát v řadě, a oba celky tak hřál před vzájemným stykem šestibodový polštář na sestupové pásmo.

O první vzrušení se v úvodní čtvrthodině postarali domácí, a to konkrétně kapitán Vincent Sierro, jenž chtěl navázat na dvougólovou radost z předešlého kola. Jeho tvrdá střela zpoza vápna však směřovala přímo na brankáře týmu z Alsaska, a větší potíže mu tak nenatropila. Namlsaný Sierro zkoušel štěstí i o několik minut později, kdy za hranicí pokutového území napřáhl k obstřelu na pravou tyč. Tečovaná rána skončila tentokrát nad. O slovo se svěřenci Patricka Vieiry poprvé přihlásili až v samotném závěru první půle, kdy Kevin Gameiro namířil svůj projektil z přímého kopu jen několik centimetrů od šibenice.

Zkraje druhého dějství se hosté vybičovali k pohledné kombinaci, na jejímž konci se nacházel Dilane Bakwa, jenž nicméně zakončení uspíšil a z nadějné pozice poslal míč vysoko nad bránu. O poznání výraznější nebezpečí představovala pro domácího brankáře Guillaume Restese střela Habiba Diarry ze 68. minuty, jehož pokus jen stěží vyrazil mezi tři tyče. Klidný průběh klání rozproudil o 10 minut později střídající Jeremy Sepas, jemuž se podařilo i přes jemné škobrtnutí Restese obejít, z nepříznivého úhlu však usměrnit balon do poloodkryté branky nedokázal. Zbytek zápasu již větší šanci nepřinesl, a na Stadium Municipal tak došlo k dělbě bodů.

Oba celky sehrají další ligový zápas 13. dubna. Toulouse se pokusí opět bodovat proti Rennes, Alsasané změří síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele