21. kolo
11.02.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Nantes vyučovalo při výhře v Toulouse lekci z produktivity

Nantes ve 21. kole Ligue 1 přerušilo více než dva měsíce trvající sérii bez triumfu a ze hřiště Toulouse si po výhře 2:1 odvezlo všechny body. Kanárci sice v zápase nebyli lepším týmem, na rozdíl od svého soupeře však předvedli výbornou efektivitu, když ze svých prvních dvou střel mířících na branku pokaždé skórovali. V obou případech u toho byl Mostafa Mohamed, jenž hned ve druhé minutě otevřel skóre a krátce po změně stran přihrál na vítězný gól Tinovi Kadeweremu.

Kanárci nadále marně hledali střeleckou formu, protože za posledních 10 ligových duelů žádný tým nenasázel méně branek než právě Nantes. Na druhé straně Toulouse na tom v ofenzivě nebylo o moc lépe, v posledním kole si však výrazně vylepšilo reputaci, když na stadionu Reims zvítězilo v napínavém zápase 3:2.

Na stadionu v Okcitánii však zavládl z domácích tribun pískot už ve druhé minutě, když se zakroucenou střelou na bližší tyč z přímého kopu prosadil Mostafa Mohamed. Krátce nato mohli Les Violets vyrovnat, to by ale nesměl Thijs Dallinga z dobré pozice poslat svou hlavičku nad branku. Daleko lépe si ve vzduchu počínal Mostafa Mohamed, jehož pokus zády k bráně skončil na tyči. Jinak ale v úvodním dějství disponovali optickou herní převahou domácí, nicméně obranný blok Kanárků fungoval znamenitě.

Po změně stran se navíc Toulouse nepovedl odkop od brány, čehož využil na hranici vápna připravený Bénie Traoré, jehož následný slalom šestnáctkou zastavili zadáci Le Tef až na poslední chvíli. V 51. minutě už ale fialoví takové štěstí neměli, když Mostafa Mohamed a Kadewere kompletně rozebrali domácí defenzivu a druhý jmenovaný přesným pokusem k tyči pojistil vedení Kanárků.

Snížení poté mohla přinést hrubá chyba Albana Lafonta, jenž nedokázal udržet snadný míč a dorážející Frank Magri bez problémů skóroval, k jeho smůle to však bylo z ofsajdu. Zkorigování skóre tak měl na svědomí až v šesté minutě nastavení hlavičkující Dallinga, na víc se ale fialoví nezmohli.

Nantes tedy dotáhlo zápas k vítězství a výrazně si vylepšilo situaci v boji o záchranu. V následujícím kole bude hostit 17. února PSG, Toulouse se o den později představí v Monaku.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele