7. kolo
01.10.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Toulouse odmítlo další ztrátu bodů. K první domácí výhře v sezoně mu pomohly letní posily

Toulouse porazilo v sedmém kole Ligue 1 na vlastním hřišti Méty 3:0. O osudu utkání rozhodl dobrý první poločas Les Violets, kteří sice dopřáli hostům několik šancí, nakonec však šli ještě před přestávkou do dvougólového vedení. O jednu z branek se postaral Niklas Schmidt, jenž se ve fialovo-bílém dresu radoval po letním příchodu z Brém poprvé. Náskok domácích pak ještě v závěru navýšil další novic Frank Magri, a loňský vítěz francouzského poháru tak rezolutně přerušil sérii pěti ligových zápasů bez výhry.

Domácí fanoušci byli s výkony svého celku velice nespokojení, jelikož Les Violets již šest soutěžních klání v řadě nezvítězili. Menší náplastí mohl být fakt, že hned čtyřikrát z toho byla remíza, přičemž dvakrát proti papírově silnějším soupeřům. Tentokrát ovšem nastupovali do utkání jako favorit, jelikož na vlastní půdě přivítali Méty. O snadný úkol se však zdaleka nejednalo, protože nováček soutěže prohrál od startu ročníku pouze dva duely.

Už ve třetí minutě se ke střele z hranice vápna dostal hostující Cheikh Sabaly, odkrytou bránu ale trestuhodně přestřelil. Do ještě lepší pozice nahrával v 17. minutě Christophe Hérelle, jeho prudký přízemní centr skrz malé vápno ale gólman na poslední chvíli vyrazil. Ač se podstatně většímu procentu držení míče těšili Le Tef, šance si dlouho vytvořit nedokázali.

Ta první jim ovšem stačila k otevření skóre. Ve 31. minutě vracel míč do malého vápna Aron Dönnum, tam si na něj počkal Schmidt a suverénní ranou pod horní tyč poslal Toulouse do vedení. První brankou povzbuzení domácí se následně dostali do dvougólového trháku, když se v závěru poločasu prosadil z bezprostřední blízkosti Thijs Dallinga.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jasnou taktikou držet balon a soupeři nic nedovolit. To se jim také dařilo, a diváci tak dlouho sledovali nepříliš atraktivní pasáž s rozehrávkou kolem poloviny hřiště. Vítaným oživením tak pro ně byla až třetí branka domácích z 82. minuty, kdy Magri z otočky zavěsil míč pod břevno.

Toulouse tak doma prolomilo mizernou sérii bez vítězství a dotáhlo utkání do vítězného konce. V dalším kole se 8. října utká s Brestem, Méty přivítají o den dříve Nice.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele