14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

V Toulouse nebylo místo pro více než jeden bod. Záchranářský souboj vítěze nepoznal

Toulouse remizovalo na domácí půdě ve 14. kole Ligue 1 1:1 s Lorientem. První větší šanci souboje ze spodních pater tabulky si vypracovali hosté, avšak nejen v tomto případě se blýskl skvělým zákrokem obrovský talent Le Téfécé teprve 18letý Guillaume Restes. Po brance Thijse Dallingy, jenž se prosadil ve třech po sobě jdoucích ligových duelech v závěru vyrovnal Bamba Dieng, a ve městě, kde je v současnosti nedostatek prostoru k bydlení, se tak body dělily.

Hosté z Bretaně absolvovali dlouhý výlet až na jih Francie, aby se zúčastnili tuhé záchranářské bitvy. Oba soupeři totiž v dosavadním průběhu sezony sbírali body jen sporadicky a před tímto víkendem se nacházeli na 15. a 16. místě. Držitel triumfu v národním poháru měl situaci ještě ztíženou účastí v Evropské lize, i tak to však byl právě on, kdo na tom byl z obou celků o bod lépe. Pohárové působení fialových navíc probíhalo úspěšně, neboť ve skupině s Liverpoolem byli jen krůček od postupu.

Hned ve druhé minutě se k centru z přímého kopu protlačil Siriné Doucouré, zakončení z voleje hostujícího útočníka ale fantasticky zneškodnil Restes. Ještě před uplynutím úvodní čtvrthodiny musel na druhé straně vytáhnout dva skvělé zákroky také Yvon Mvogo. Švýcarský gólman nejprve vychytal přízemní ránu Arona Dönnuma a jen o minutu později si poradil i s pokusem Niklase Schmidta směřujícím k levé tyči. Když v závěru první půle selhal ve velké šanci i záložník Lorientu Jean-Victor Makengo, jenž z hranice vápna trefil jen vybíhajícího Restese, odcházeli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran byli o něco nebezpečnější fialoví, v jejichž dresu ve 47. minutě prověřil Mvoga ránou z dálky Ibrahim Cissoko. Ani on však střelecké sucho v Toulouse neukončil. Po hodině zápasu pálil zevnitř vápna Frank Magri, jeho pokus ovšem na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců Les Merlus. Převaha domácích ale v 72. minutě přece jen přinesla ovoce. Gabriel Suazo posadil milimetrový centr na hlavu Dallingy, jenž chladnokrevně doklepl míč do sítě. Jenže Lorient se nevzdal a v nastaveném čase vyrovnal z otočky do dolního rohu pálící Dieng.

Souboj dvou sestupem ohrožených celků tedy vítěze nenabídl. Les Violets se v příštím zápase 10. prosince utkají s Lyonem, zatímco Lorient ve stejný den přivítá Marseille.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele