29. kolo
13.04.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Fanoušci Toulouse (© AFP)

Rennes vyklízí pozice v boji o Evropu. Toulouse loupilo v Bretani po více než osmi letech

Fotbalisté Rennes prohráli ve 29. kole Ligue 1 na domácím hřišti s Toulouse 1:2 a naplno zabředli do výsledkové krize. Na jejich už třetí po sobě jdoucí porážku to přitom zprvu nevypadalo, neboť po brance Désirého Douého poměrně rychle vedli, soupeři se ale v průběhu pouhých 10 minut podařilo vývoj utkání otočit a díky rozhodující trefě Moussy Diarry si připsali první vítězství v Roazhon Parku od pohárového duelu v prosinci roku 2015. Další zaváhání červenočerných navíc znamenalo, že nyní na poslední pozici zaručující evropské poháry ztrácí čtyři body.

Hráči Rennes po sérii špatných výsledků téměř vypadli z boje o pohárové příčky. Do domácího utkání proti Toulouse totiž nastupovali po dvou ligových prohrách bez vstřeleného gólu. Naopak obrana hostů dvakrát po sobě neinkasovala. Na Roazhon Park ovšem Les Violets nejezdili příliš rádi, neboť tam v lize vyhráli naposledy v roce 2014.

Tentokrát však mohli brzy vést, když skákavou ránu vyslal Thijs Dallinga, brankář Steve Mandanda ji ale nohou reflexivně vyrazil. Ve 20. minutě se tak měnilo skóre na druhé straně. Désiré Doué se parádně uvolnil od obránce, s míčem doputoval až do šestnáctky, kde jej umístil přesně na zadní tyč. Jen o chvíli později se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky Cristian Cásseres, jehož projektil se fantasticky snesl k tyči, čímž srovnal. A pro Rennes bylo ještě hůř. Diarra se v pokutovém území zmocnil míče, který původně nahrával, a nekompromisním přízemním pokusem skóroval. Ještě před poločasovým hvizdem střílel ke vzdálenější tyči Benjamin Bourigeaud, ale těsně minul.

Po změně stran zkoušel štěstí zhruba ze 35 metrů Baptiste Santamaria, štiplavý projektil gólman Guillaume Restes vyrazil. Domácí sice byli v druhém dějství aktivnějším celkem, dlouho si ale nevypracovali gólovou příležitost. V 78. minutě však prověřil brankáře zpoza vápna rychle padající ránou Désiré Doué, Restes nicméně svůj tým podržel. I díky tomu si Le Tef z Bretaně odvezli výhru.

Rennes tak neprolomilo šňůru proher a doma nezískalo ani bod. V příštím kole se 20. dubna utká s Nantes, Toulouse změří o den později síly s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele