13. kolo
26.11.2023 17:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Změna trenéra Rennes prospěla. Bourigeauda vybičovala ztráta pásky k velkému výkonu

Rennes porazilo ve 13. kole Ligue 1 hostující Remeš 3:1 a po téměř dvou měsících se v soutěži mohlo radovat z výhry. K té pomohl týmu z Bretaně při svém obnoveném debutu na jeho lavičce trenér Julien Stéphan, který domácí celek dovedl v sezoně 2019/2020 k historicky nejlepšímu umístění. Tři body zajistil červenočerným necelou minutu po změně stran Benjamin Bourigeaud, jenž následně přidal i asistenci, a nejlepším možným způsobem tak odpověděl na rozhodnutí nového lodivoda sebrat mu kapitánskou pásku.

Vedení Rennes si po minulé porážce s beznadějně posledním Lyonem připravilo během reprezentační přestávky pro fanoušky trenérskou výměnu. Týmu z Bretaně se po sérii pěti ligových zápasů v řadě bez vítězství ujal bývalý stratég Štrasburku Stéphan, jenž se do klubu vrátil po dvou a půl letech. V jeho prvním utkání jej nečekal příliš jednoduchý úkol, jelikož se Les Rennais postavilo do cesty Remeš, které se díky sympatickým výkonům nacházelo na pátém místě.

Hned úvodní tlak domácích přinesl ovoce. Start snů se zrodil po zmatku v pokutovém území, kde se poskakujícího balonu zhostil Amine Gouiri a nekompromisně poslal míč do branky hostů. Na opačné straně se pokusil najít rychlou odpověď Marshall Munetsi, jehož ránu však heroicky zablokovala obrana červenočerných. Přesto oba celky odcházely do kabin za smírného stavu. V nastaveném čase úvodního dějství totiž zůstal naprosto osamocen Oumar Diakité, který ačkoliv neudeřil balon hlavou ideálně, dokázal skóre srovnat.

Start druhého poločasu vyšel opět Rennes. Skvělá týmová akce naklonila váhy zpět na jeho stranu, když se prosadil paradoxně již bývalý kapitán Bourigeaud. Hosté se snažili rychle vyrovnat. Teddy Teuma rozvlnil síť, k úlevě příznivců červenočerných to ale byla pouze ta boční. O pár minut později se předvedl Steve Mandanda pohotovým zákrokem proti zakončení po rohovém kopu. V 66. minutě zvýšil náskok domácích Arthur Theate, který hlavou z úrovně pokutového kopu nasměroval míč za záda hostujícího brankáře. Belgický obránce potvrdil, že duely proti klubu z Remeše mu náramně vyhovují, jelikož se v minulém ročníku prosadil v obou vzájemných utkáních.

Rennes tak pod novým trenérem uspělo a získalo plný počet bodů. Na vítězství se pokusí navázat 3. prosince, kdy se střetne s Marseille. Remeš se o dva dny dříve utká se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele