12. kolo
12.11.2023 17:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lyonu (© AFP)

Rennes se zželelo slavné značky francouzské kopané. Exkluzivní přesilovku zužitkoval irský bek

Lyon zvítězil ve 12. kole Ligue 1 na půdě Rennes 1:0 a konečně se dočkal premiérového tříbodového zisku sezony. Domácí favorit si obrovsky zkomplikoval zápas hned v páté minutě, kdy fauloval za červenou kartu Guéla Doué. Les Gones následně na trávníku opticky dominovali, branky se ale dočkali až v závěrečné třetině hry. Rozhodující zásah měl na svědomí nečekaný střelec, postaral se o něj totiž irský obránce Jake O’Brien, který se po letním příchodu z Anglie prosadil ve francouzské nejvyšší soutěži poprvé.

Tým z Bretaně zažíval v posledních týdnech nejhorší období sezony, ve kterém zvítězil jen jednou ze šesti možných případů. Alespoň částečnou útěchou tak byla pro fanoušky Rennes čtvrteční výhra v Evropské lize, jíž se červenočerní přiblížili postupu do jarní fáze. Navázat na ni chtěli rovněž v Ligue 1, kde je doma čekal trápící se Lyon. Ten se čtyřmi body z 10 utkání stále okupoval poslední místo tabulky, a na soupeřových hřištích navíc vstřelil jediný gól.

Na Bretaňském poloostrově však dostal hned v úvodu nečekaný dárek. Domácí Guéla Doué se totiž prezentoval velmi nešetrným šlapákem na holeň protihráče, za což byl odměněn hned v páté minutě červenou kartu. Hra se poté odvíjela podle očekávání. Hosté drželi míč na svých kopačkách a trpělivou kombinací se snažili najít skulinku v obraně Rennes. To se povedlo až ve 20. minutě Skellymu Alverovi, který se hned dvakrát připomněl zakončením z nebezpečné pozice, v obou případech však zamířil mimo tři tyče. Těsně před odchodem do šaten ještě napálil balon do boční sítě O’Brien.

Trvalo to přesně hodinu hry, než se osmělilo i domácí družstvo. Po šikovné práci na hranici vápna vyslal prudkou střelu na Anthonyho Lopese průbojný Arnaud Kalimuendo. Stálice v bráně Les Gones ale razantní pokus ztlumila. Ofenzivní trápení Lyonu skončilo až v 67. minutě. Právě tehdy si nadýchaný centr z pravé strany našel O’Brien, jenž na zadní tyči předvedl dostatečný důraz a rybičkou poslal hosty do vedení. Následně se i přes početní nevýhodu vrhli do útoku hráči Les Rennais, vyrovnávací trefy se ale již nedočkali.

Lyon tak konečně uspěl a připsal si první vítězství v letošním ročníku. Na to se pokusí navázat po reprezentační přestávce 26. listopadu, kdy přivítá Lille. Rennes se ve stejný den utká s Reims.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele