5. kolo
17.09.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Pierre Lees-Melou (© AFP)

První gól nové posily Reims k bodům nestačil. Brest rozhodl nástupem do druhé půle

Brest předvedl v pátém kole Ligue 1 bleskový obrat na hřišti Reims, odkud si nakonec odvezl kýžený triumf 2:1 a vrátil se na vítěznou vlnu, kterou opustil na konci srpna. Celek z Remeše se sice již v úvodní dvacetiminutovce dostal zásluhou první branky Amira Richardsona v nejvyšší francouzské soutěži do vedení, po změně stran už však stříleli góly jen Piráti. Nejprve se prosadil Mahdi Camara a otočku ve skóre zařídil skvěle zakončeným protiútokem Pierre Lees-Melou. Hosté se díky tomuto úspěchu navíc alespoň dočasně dotáhli na užší špičku tabulky.

Reims se po dobrých výkonech a dvou výhrách v řadě mírně přibrzdilo v Métách, kde získalo pouze bod. Stále však patřilo k týmům, které ve francouzské nejvyšší soutěži hrají pohledný fotbal. Tím se chtěli prezentovat i doma proti Brestu, jenž měl v tabulce stejný počet bodů. Dva zápasy po sobě ale nevyhrál, přičemž ani jednou neskóroval. Do utkání v Remeši tak nastupoval jako mírný kurzový outsider.

Domácí mohli otevřít skóre již po devíti minutách hry. Po pohledné individuální akci se k zakončení z hranice vápna dostal Keito Nakamura, ale jeho přízemní střelu Marco Bizot dokázal vyrazit. Les Pirates zahrozili ve 14. minutě po rohovém kopu, ale nebezpečné zakončení zlikvidoval připravený Yehvann Diouf. V 19. minutě už se Reims mohlo radovat z gólu, když po přímém kopu uklidil míč do branky na zadní tyči Richardson. Hosté mohli odpovědět po půlhodině hry, ale přízemní střelu Kennyho Laly z přímého kopu odvrátila zeď na rohový kop. Druhý gól červenobílých mohl ve 40. minutě přidat Junja Ito, jehož ránu k levé tyči skvěle zneškodnil Bizot.

Svěřencům Érica Roye se podařilo vyrovnat hned po změně stran. V 50. minutě se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Camara a nedal brankářovi žádnou šanci. V 56. minutě pak Piráti překlopili skóre na svoji stranu, když se po rychlém protiútoku prosadil Lees-Melou. Po hodině hry mohl vyrovnat Teddy Teuma, jehož přízemní střelu k levé tyči vytáhl brankář na roh. Brest mohl své vedení navýšit v 79. minutě, ale pokus Bilala Brahimiho vytěsnil Diouf do bezpečí.

Brest tak dokázal odčinit poslední dvě ztráty a v Remeši získal plný počet bodů. Další ligové utkání sehraje 23. září, kdy se střetne s Lyonem, Reims vyzve o tři dny později Lille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele