19. kolo
28.01.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Thibault De Smet v souboji s Marcusem Cocem (© AFP)

Trápící se Nantes pohrdlo v Remeši penaltou a zapsalo jen bod

Utkání 19. kola Ligue 1 mezi domácí Remeší a Nantes skončilo remízou 0:0. V pozici favorita do zápasu vstupovali červenobílí, kteří měli na svého soupeře náskok propastných 11 bodů. Tento rozdíl většinu času odráželo i samotné dění na hřišti, blíže k vítězství ale nakonec měli přece jen Kanárci. Ti totiž zhruba 20 minut před koncem kopali penaltu, kterou však nezvládl přetavit ve vítězný gól Tino Kadewere. I kvůli jeho selhání tak žlutozelení ukončili sérii čtyř po sobě jdoucích porážek ziskem bodu.

Zatímco v předchozí sezoně Remeš disponovala elitním kanonýrem v podobě Folarina Baloguna, letos dal Teddy Teuma, dosud nejlepší ligový střelec týmu, v minulém kole teprve svůj pátý gól. Navzdory tomu se svěřenci Willa Stilla vyšvihli na šestou příčku tabulky, naopak Nantes čtyřikrát za sebou prohrálo a opět se vrátilo do nebezpečné blízkosti sestupového pásma.

Do první obrovské šance se již v páté minutě dostal domácí Mohamed Daramy. K dánskému křídelníkovi propadl míč až na zadní tyč, odkud ovšem hlavou trestuhodně minul. Případná trefa by však kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Červenobílí byli nebezpečnějším celkem i nadále, což málem přetavil ve 21. minutě v první gól Amine Salama, jeho nebezpečnou střelu ale skvělým reflexivním zákrokem zneškodnil Alban Lafont. Postupem času se hra vyrovnala a gól diváci na Stade Auguste-Delaune v prvním dějství neviděli.

Po změně stran poprvé zahrozili i Kanárci, střela od Florenta Molleta ovšem mířila doprostřed brány, kde stál připravený Yehvann Diouf. Klíčový moment utkání nastal v 71. minutě, Kader Bamba pláchnul po levé straně Therencovi Koudouovi, který jej nedovoleně zastavil až v pokutovém území. K nařízené penaltě se postavil Kadewere, jeho projektil k levé tyči však skvělý zákrokem vychytal Diouf, jenž zachránil Les Rouge et Blanc alespoň bod.

Remeš tak remízou nenavázala na předchozí tři vítězná vzájemná střetnutí. V příštím kole přivítá 4. února Toulouse, na hřiště Nantes dorazí o den dříve Lens.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele