10. kolo
28.10.2023 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Reims nenápadně dotírá na pařížského velikána. Lorient potrestal hráč z akademie Citizens

Reims zvítězilo v 10. kole Ligue 1 před vlastním publikem nad Lorientem 1:0 a dotáhlo se na rozdíl jediného bodu na aktuálně třetí PSG. Klub z Remeše v prvním poločase dominoval, přičemž strůjcem aktivity domácích byl především japonský útočník Junja Ito. Les Merlus ve druhé půli sice tempo duelu vyrovnali, porážce se však nakonec neubránili. V závěrečné desetiminutovce totiž rozhodl svou premiérovou trefou v dospělém fotbale anglický obránce Josh Wilson-Esbrand, jenž do Francie před touto sezonou zamířil na hostování z Manchesteru City.

Fotbalisté Lorientu v minulém kole prolomili nepříznivou sérii pěti zápasů bez vítězství, když doma porazili Rennes 2:1. Pro Les Merlus to ovšem byla teprve druhá výhra od startu ročníku, s čímž fanoušci rozhodně nemohli být spokojení. Klopýtat začalo i Reims, které po porážce s Monakem uhrálo pouze bod v Toulouse. Do karet červenobílým tentokrát hrál alespoň fakt, že se svěřenci Regise Le Brise čtyřikrát po sobě neprohráli.

Tempo duelu diktovali od úvodních minut domácí fotbalisté, kteří si v deváté minutě připsali i první větší příležitost, když ránu Marshalla Munetsiho zablokoval jeden z bránících hráčů. Hostující gólman nemusel zasahovat ani o několik okamžiků později proti projektilu Ita, jenž z hranice vápna zamířil vysoko nad. Aktivita Reims nepolevovala, v polovině úvodního dějství však Munetsi v další nadějné příležitosti hlavičkoval pouze do země. Hráčům Lorientu činil problémy především agresivní presink soupeře, úvodní střelecké zakončení tak zaznamenali až ve 36. minutě, kdy přízemní rána Romaina Faivreho prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče. Závěr poločasu již další šance nenabídl.

Aktivita klubu z Remeše po změně stran opadla. První vážnější příležitost druhé půle si tak v 54. minutě připsal hostující Eli Junior Kroupi, z nadějné pozice ve vápně ale výrazně přestřelil. Červenobílí se s přibývajícím časem začali objevovat na soupeřově polovině častěji, jenže Yvona Mwoga znovu ohrozili až v 70. minutě, kdy Teddy Teuma vyslal z hranice vápna nebezpečnou přízemní střelu. V 82. minutě byl blízko vsítění branky Darlin Yongwa, pumelici kamerunského obránce ale vytěsnil domácí gólman výtečným zákrokem na roh. Promarněné příležitosti museli Les Merlus litovat dvojnásobně, neboť jen o chvíli později rozhodl o vítězství klubu z Remeše technickou ranou k tyči Wilson-Esbrand.

Domácí tak zápas zvládli a po dvou zaváháních naplno bodovali. V následujícím kole se 5. listopadu střetnou s Nantes, Lorient změří o den dříve síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele