8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Toulouse v závěru přišlo o těsný náskok. Diváky Brestu naladil na správnou notu Satriano

Hráči Toulouse remizovali v osmém kole Ligue 1 na hřišti Brestu 1:1. Vyrovnaný duel, který mnoho fotbalové krásy nepřinesl, gólově otevřel v první půlhodině Frank Magri. Diváci domácího celku už se pomalu smiřovali s prohrou, v samotném závěru ovšem udeřil střídající Martín Satriano. Les Pirates tak na poslední chvíli odvrátili druhou porážku v ročníku a nadále se drží mezi nejlepšími.

Brest byl jedním z velkých překvapení v dosavadním průběhu francouzské ligy, když před startem tohoto kola s pouhou jednou prohrou a celkově 14 body okupoval druhé místo v tabulce. Do domácího duelu proti Toulouse vstupoval se sérií čtyř střetnutí bez porážky, přičemž v nich inkasoval pouze jednou. I hosté ale měli důvod k radosti, jelikož minulý víkend prolomili šestizápasové čekání na tři body. Náladu jim však příliš nezlepšoval fakt, že Piráty dokázali skolit naposledy v roce 2014.

První zajímavou šanci zápasu si připsal ve 14. minutě Steve Mounié, hlavičkoval ovšem v záklonu, a jeho pokus z dobré pozice proto mířil vysoko nad branku hostů. O chvíli později se k akrobatickému zakončení odhodlal Jérémy Le Douaron, jeho střela však těsně minula levou tyč. Nakonec ale jako první skórovalo Toulouse, po velkém zmatku ve vápně a chybě Kennyho Laly jednoduše uklidil míč do odkryté sítě Magri. Brankáři obou týmů se tak moc nepředvedli, jelikož jediná střela mezi tři tyče v prvním poločase skončila gólem.

Začátek druhé půle nabídl místo atraktivního fotbalu hodně nepřesností a faulů, což hodně škodilo plynulosti hry. Aktivnější byli hráči Toulouse, jejich snahy ale dlouho nevedly k žádné nebezpečné akci. V 82. minutě se domácí dožadovali penalty po zákroku na Romaina Del Castilla, rozhodčí ale žádný prohřešek nezaregistroval. O chvíli později vypustil svůj projektil Kamory Doumbia, jeho rána však pouze orazítkovala břevno. Až v nastavení uzmul pro svůj tým cenný bod Satriano, který byl ve vápně nejdůraznější a zvládl procpat míč do sítě.

Brest tak udržel svou sérii neporazitelnosti a doma získal alespoň bod. Oba celky sehrají další ligový duel 22. října. Piráti změří síly s Lille, Les Violets se poté střetnou s Reims.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele