4. kolo
02.09.2023 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Brestu a Rennes se zalekli posunu na první příčku. Bretaňské derby bylo na góly skoupé

Fotbalisté Brestu ve čtvrtém kole Ligue 1 remizovali na vlastním hřišti s Rennes 0:0. Ač se jednalo o zápas v poslední době poměrně útočných celků, mnoho pohledných akcí zaplněné ochozy neviděly. Oba týmy přitom hrály s vědomím, že v případě vítězství mohly v nekompletní tabulce poskočit na první místo. Hosté alespoň udrželi neporazitelnost ve vzájemných soutěžních zápasech, která trvá již 12 let.

Po historicky nejlepším startu ročníku Ligue 1 se Brest vrátil zpět na zem po porážce 0:2 od Marseille, která zároveň ukončila jeho sérii osmi utkání, v nichž skóroval. Dostat se zpět na vítěznou vlnu nebyl zdaleka jednoduchý úkol, jelikož se Pirátům postavilo do cesty Rennes. Právě proti týmu z Bretaně svěřenci Erica Roye zvítězili v soutěžním klání naposledy v roce 2011. Les Rennais navíc od startu sezony zatím nepadli i přesto, že v minulém kole překvapivě ztratili s Le Havrem.

Úvodní minuty nabídly svižný fotbal nahoru dolů, ale bez větších ohrožení soupeřovy brány z obou stran. První nebezpečnější střela z hranice vápna přišla až v 11. minutě z kopačky domácího Huga Magnettiho, mířila však přesně do náruče gólmana Stevea Mandandy. Obrovskou šanci měl o pět minut později Jérémy Le Douaron, z obtížné pozice ale odkrytou bránu minul. Rennes si první vážnější příležitost vytvořilo po půlhodině hry, kdy po krásné individuální akci Arnauda Kalimuenda pálil z okraje vápna Ludovic Blas. Jeho střelu ovšem gólman tečoval na roh.

Atraktivita utkání nevzrostla ani po změně stran. Oba týmy se stále střídaly v držení míče a krátkém tlaku, vždy jim ale selhávala finální fáze. Jediná větší šance ve druhém poločase tak přišla krátce před hodinou hry, kdy se prodral ke střele ve vápně Amine Gouiri, jenže jeho ráně chyběly potřebné parametry.

Les Pirates tak na svého soka opět nevyzráli a před zraky svých fanoušků získali jen bod. Oba celky se vrátí do akce 17. září. Brest zavítá na půdu Reims, Rennes poté vyzve na domácím hřišti Lille.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele