12. kolo
07.12.2023 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brest přidělal Vieirovi další vrásky na čele. Štrasburk znovu nevyhrál a prodloužil své čekání

Fotbalisté Štrasburku v dohrávce 12. kola Ligue 1 prohloubili své výsledkové trápení, když na hřišti Brestu remizovali 1:1. O úvodní trefu se na konci první půle postaral domácí útočník Jérémy Le Douaron, jenž se do celku z regionu Bretaň dostal před třemi roky z klubu působícího až ve čtvrté nejvyšší francouzské soutěži. V 80. minutě však srovnal nizozemský mladík Emanuel Emegha. Navzdory jeho úspěchu hosté nedokázali najít recept na výhru již v osmém ligovém klání po sobě a s legendárním Patrickem Vieirou na lavičce se nachází jen dva body od sestupového pásma.

Výhry Brestu dosud vždy přicházely v tandemu. Piráti se radovali z tříbodových zisků celkem šestkrát, přičemž tyto úspěchy byly rozloženy do tří vítězných minisérií. Tentokrát ovšem cítili šanci na třetí skalp v řadě, jelikož na jejich stadion přijel Štrasburk, který dosud posbíral na hřištích soupeřů pouhé čtyři body. Z venkovního vzájemného střetnutí ale neodešel poražen třikrát za sebou.

Do první větší šance utkání se dostali až ve 29. minutě hráči Štrasburku, konkrétně Lebo Mothiba, proti němu ale vyběhl brankář Marco Bizot a střelu zblízka zneškodnil. Na druhé straně se mohl prosadit Romain Del Castillo, ovšem jeho technický pokus z dálky skončil těsně vedle. Diváci se nakonec gólu v první půli přece jen dočkali. Ve 44. minutě dostal výbornou přihrávku Le Douaron a ranou mířenou mezi nohy překonal gólmana hostů.

Druhá půle dlouho nenabízela příliš atraktivní diváckou podívanou, proto se až v 72. minutě dostal do příležitosti Mathias Pereira Lage, jeho hlavička ale mířila o pár decimetrů vedle pravé tyče. Přesto hosté poměrně nečekaně vyrovnali, když po perfektní přihrávce ze strany zakončoval do prázdné brány Emegha. Vítězství mohl přece jen urvat pro sebe Brest, ovšem Mahdi Camara nemířil zblízka přesně.

Čekání Štrasburku na vítězství se tak po remíze protáhlo už na osm zápasů. V příštím kole přivítá 10. prosince Le Havre, Brest bude hrát tentýž den v Métách.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele