17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Kamory Doumbia (© AFP)

Schick našel v Brestu zdatného konkurenta. Doumbia čtyřmi góly za poločas rozložil Lorient

Brest zvítězil v 17. kole Ligue 1 před vlastními diváky nad Lorientem 4:0. Úvodní dějství měl zcela ve své režii Kamory Doumbia, který se v základní sestavě Pirátů objevil teprve podruhé v ligové sezoně. Mladý Malijec, jenž do Bretaně zamířil na roční hostování z Reims, otevřel střelecké konto duelu ve 22. minutě, kdy z těžké pozice namířil nádherně do šibenice. Poté během sedmi minut dokonal hattrick a snový poločas zakončil v nastavení čtvrtou trefou. O jeden zásah tak překonal skvělý výkon Patrika Schicka v souběžně hraném utkání Bundesligy. Domácí se po střeleckém galapředstavení 20letého forvarda posunuli na čtvrtou příčku tabulky.

Listopadová reprezentační pauza zjevně přišla pro Piráty v tu nejlepší možnou chvíli, neboť od jejího konce nenašli v lize přemožitele. Tato šňůra je vynesla až na pátou příčku, jež by jim zaručila vůbec první účast v evropských pohárech v klubové historii. Taková meta se však v necelé polovině sezony jevila být vzdálená, a tak se domácí chtěli soustředit na nynějšího soupeře. Tím byl předposlední Lorient, jenž kromě bídného bodového zisku disponoval rovněž nejhorší defenzivou soutěže.

Začátek zápasu se hrál v hodně vlažném tempu, a tak si diváci museli na první šanci počkat do 14. minuty, kdy se do středu vápna dostal Romain Faivre, ale jeho technický pokus proletěl těsně vedle zadní tyče. Famózní gól vstřelil ve 22. minutě Doumbia. Odražený míč doletěl až na hranici šestnáctky, odkud jej záložník napálil z voleje do pravé šibenice. Autor úvodní branky dlouho nezahálel a o tři minuty později přidal další, ovšem tentokrát se po rychlé kombinaci dostal až ke gólmanovi a rozvlnil síť. Malijec dokonal hattrick před půlhodinou hry, kdy z rychlého centru dorazil balon do levého dolního rohu. V nastaveném čase prvního poločasu přidal Doumbia svůj čtvrtý gól. Chytře si počkal na přihrávku z pravé strany a opět se z velkého vápna nemýlil.

Les Pirates jednoznačné vedení nestačilo. V 50. minutě se hezky odpoutal od protihráče Martín Satriano, jehož pokus však skončil ve středu branky. Zápas se začal postupem času přiostřovat, to ale domácím vůbec v ničem nebránilo a nadále se dostávali do šancí. V 71. minutě vyzkoušel Jérémy Le Douaron svou levačkou střelu na zadní tyč, avšak mířil kousek vedle. Skóre se nakonec ani na jedné straně neměnilo, a tak si červenobíli odnesli kromě tří bodů i čistý štít.

Brest si tedy smlsnul i na bretaňském rivalovi a udržel se na pohárových příčkách. Jeho příštím ligovým soupeřem bude až 14. ledna Montpellier, Lorient ve stejný den zavítá do Lille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele