8. kolo
08.10.2023 17:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Lens se vymanilo ze sestupového pásma. Autora vyrovnávací branky našel trenér na lavičce

Fotbalisté Lille remizovali v osmém kole Ligue 1 na hřišti Lens 1:1. Ačkoliv Dogy tahaly po většinu času za kratší konec, dostaly se v nastavení prvního poločasu zásluhou Benjamina Andrého do vedení. Hostující kapitán se prosadil podruhé z posledních tří ligových klání, a již nyní tak překonal počet svých zásahů z minulého ročníku. Aktivita však nakonec Racing Clubu vynesla zasloužené vyrovnání, o které se zkraje závěrečné dvacetiminutovky postaral střídající Deiver Machado, jenž byl na trávníku pouze několik vteřin.

Hráči Lens se po otřesném úvodu sezony oklepali a dostali se zpět na vítěznou vlnu. Začátek skvělé formy potvrdili také v milionářské soutěži v domácím zápase s Arsenalem, který porazili 2:1. V lize byli ovšem stále součástí bojů o záchranu, a navíc je čekala těžká zkouška v podobě Lille, jež se narozdíl od domácího celku pohybovalo okolo pohárových příček. Oběma týmům ale chyběl hlavní střelec, jehož chtěli hosté znovu probudit v Jonathanu Davidovi, ten ovšem prozatím vsítil pouze dvě branky.

Začátek klání ovšem patřil domácím Les Sang et Or, kteří se rvali o každý balon a daleko nebezpečnější byli i směrem dopředu. Velkou šanci ke vstřelení první branky zápasu nevyužil v 16. minutě Wesley Saïd. Jeho prudká hlavička neskončila v síti jen díky parádnímu reflexivnímu zákroku brankáře Lucase Chevaliera. Dogám se podařilo vytěžit z minima maximum a v nastavení první půle se prokousaly k vedení. To jim hlavičkou zády k brance po rohovém kopu zajistil zkušený středopolař André.

Úvod druhé půle nabídl hezké šance na obou stranách, nicméně domácí i hosté pokulhávali v přesnosti zakončení. Za Racing Club mohl srovnat Salis Abdul Samed, jenže jeho hlavička skončila nad horní tyčí. Břevno druhé branky zase přeletěla střela, kterou ze středu pokutového území vyslal Rémy Cabella. Velice vyrovnaný zápas posléze přinesl i branku domácího celku. Za Les Sang et Or se po centru, jemuž předcházela krásná týmová kombinace, prosadil po minutě na hřišti hlavičkující Machado.

Lens tak nedokázalo prodloužit šňůru ligových výher na tři. Naplno zabodovat se pokusí 20. října na půdě Le Havre. Lille o dva dny později změří síly s překvapením sezony z Brestu.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele