29. kolo
13.04.2024 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Nenápadná cesta Reims za pohárovou Evropou dostala trhliny ve Štrasburku

Fotbalisté Štrasburku vyhráli ve 29. kole Ligue 1 na vlastní půdě nad neoblíbeným soupeřem z Remeše 3:1, a přerušili tak jeho sérii čtyř po sobě jdoucích utkání bez prohry. Zápas lépe odstartovali hosté, když zužitkoval japonskou souhru Keito Nakamura. Pak už převzal otěže Le Racing, neboť ještě do přestávky vyrovnal z penalty Kévin Gameiro a v 50. minutě dokonal obrat po dobře načasované rybičce stoper Abakar Sylla. Domácí vstřelili druhý gól v přesilovce, protože Amadou Koné byl za dvě zbytečné žluté karty vyloučen.

Alsasané v posledních týdnech zlepšili své výkony, když z pěti předchozích klání padli jen jednou. To se projevilo i na postavení v tabulce, jelikož si hráči Štrasburku nemuseli dělat starosti s bezprostředním bojem o záchranu. Reims naopak cílilo na evropské pozice, na které ztrácelo před začátkem duelu jen tři body.

K zářným zítřkům se snažil hostujícímu celku dopomoci Nakamura. Ten si naběhl na centr ideálních parametrů z dílny Junji Ita a hlavou dopravil míč za záda stojícího Alaa Bellaaroucha. O chvíli později se nechal na polovině hřiště odzbrojit Reda Khadra. Balonu se zmocnil Habib Diarra, namířil si to s ním přímo k bráně a z hranice šestnáctky vypálil přímým nártem tvrdou střelu, kterou však Yehvann Diouf famózně vyrazil. Senegalský záložník byl ale posléze nucen kvůli zranění opustit hrací plochu. Nově příchozí Jérémy Sebas o sobě dal hned vědět, když se nechal ve vápně faulovat Emmanuelem Agbadouem. K exekuci penalty se postavil zkušený Gameiro a s přehledem ji proměnil. V nastaveném čase první půle zatáhl zbytečně za protihráčův dres Koné a zaslouženě viděl druhou žlutou kartu.

Krátce po změně stran se postavil k zahrávání standardní situace z levé strany Dilane Bakwa a milimetrovým centrem našel přesně prostor, kam si nabíhal Sylla, jenž po elegantní rybičce zakončil hlavou do odkryté klece. Domácí nadále bušili do unavené obrany Les Rouge et Blanc. Z ostrého úhlu mířil na vzdálenější tyč Thomas Delaine, ale míč směřující za záda Dioufa ještě stihl odklidit do bezpečí Agbadou. V nastaveném čase ještě upravil konečné skóre ve prospěch Štrasburku Moïse Sahi Dion, který potrestal zaváhání soupeřovy defenzivy.

Le Racing tak navázal na dobrou formu a získal tři body. Obě mužstva mají na programu další ligový zápas 21. dubna. Štrasburk se utká s Lille, červenobílí změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele