21. kolo
10.02.2024 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Brzký inkasovaný gól vybičoval PSG k zakulacení bodového zisku

Vedoucí mužstvo Ligue 1 PSG dokázalo ve 21. kole splnit papírové předpoklady a porazilo vyzyvatele z Lille 3:1. Hostům se přitom hegemona soutěže podařilo v úvodu utkání perfektně zaskočit a již v šesté minutě se po trefě Yusufa Yaziciho radovali z vedení. Svěřenci Luise Enriqueho nicméně prokázali svou sílu a během sedmi minut skóre otočili po trefě Goncala Ramose a vlastní brance Alexsandra. PSG tak dosáhlo na hranici 50 bodů a zároveň získalo dvojciferný náskok na pronásledovatele z Nice.

V minulém ročníku sváděli Kylian Mbappé a Jonathan David boj o korunu krále střelců, v tom letošním byl ale Francouz bezkonkurenční. Už 20 vstřelených ligových gólů navíc doplnil dalšími 10 v ostatních soutěžích, když v týdnu skóroval i v poháru do sítě Brestu. Kanaďanova forma v roce 2024 rovněž rostla, což se dalo říct i o celém týmu Dog, které od začátku ledna v lize neinkasovaly.

Na první branku nemuseli fanoušci v Parku princů čekat dlouho. Většina z nich by si ji však nejspíš raději odpustila, jelikož se v šesté minutě ujali vedení svěřenci Paula Fonsecy. Tiago Santos předvedl fantastický průnik po pravé straně, z něhož vytěžil úvodní gól po pohotové dorážce turecký forvard Yazici. Miláčci domácího publika ovšem potřebovali k vyrovnání pouhé čtyři minuty. Po jejich uplynutí si Ramos připsal čtvrtou branku v dresu PSG díky nepochopitelné chybě v rozehrávce Lille, které darovalo balon Ousmane Dembélému. Ten pasem umožnil Portugalci doklepávat do prázdné klece. Pouhých sedm dalších minut stačilo Pařížanům k dokonání obrat, brazilský bek Alexsandro si za jiných okolností ukázkovou patičkou srazil centr Fabiána Ruize do vlastní sítě.

Chvíli po změně stran již poněkolikáté chyboval Alexsandro, kterému unikl Nordi Mukiele a jen díky skvělému zákroku Lucase Chevaliera se náskok PSG nerozrostl. Talentovaný 22letý gólman podržel svůj tým také v 74. minutě, když nádherným zákrokem vyrazil prudkou střelu Randala Kolo Muaniho zpoza malého vápna. Právě tento muž nicméně určil konečné skóre zápasu, když po milimetrově přesné křižné přihrávce Bradleyho Barcoly nasměroval míč do odkryté branky.

Lídr tabulky tak ovládl 10. z posledních 11 domácích vzájemných utkání. V příštím kole se představí 17. února v Nantes, Lille tentýž den přivítá Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele