1. kolo
12.08.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Achraf Hakimi v souboji s Vincentem Le Goffem (© AFP)

Rozklížené PSG si přeneslo trable i na trávník. Mbappé ani Neymar při nečekané remíze nehráli

Hráčům PSG vůbec nevyšel vstup do nového ročníku Ligue 1, když v prvním kole jen remizovali na vlastním hřišti s Lorientem 0:0. Pařížané do zápasu vyrukovali se zcela novým ofenzivním trojzubcem, v němž scházeli Kylian Mbappé i Neymar, ten ovšem zkouškou v podobě pevné defenzivy Les Merlus neprošel. Hosté tak ze stadionu hvězdného soupeře neodjeli jako poražení podruhé v řadě poté, co tam na konci dubna dokonce senzačně zvítězili.

Pařížský velkoklub zastihl úvod sezony ve velmi turbulentním období. Po ztrátě Lionela Messiho se rozhodla nepodepsat novou smlouvu největší hvězda červenomodrých Mbappé, který se z rozhodnutí vedení vůbec neúčastnil předsezonní přípravy. V posledních dnech se navíc mluvilo také o prodeji Neymara a spekulace o odchodu neminuly ani trenéra Luise Enriqueho, jenž byl přitom angažován teprve na začátku července. Nepohody v kádru ligového mistra tak mohl využít Lorient, jemuž sympatické výkony v minulé sezoně vynesly 10. příčku.

Po vypadnutí hvězdného tria ze základní sestavy se naskytla šance pro jiné hráče. Této příležitosti se chtěl hned od začátku chopit Goncalo Ramos, ale proti byl Yvon Mvogo, který jeho povedený volej vytáhl skvělým zákrokem. Pařížané svého soupeře jasně přehrávali, ale k nebezpečnému zakončení se dopracovali jen zřídka. Ve 35. minutě si našel míč na malém vápně Marco Asensio, ovšem brankář Les Merlus opět zasáhl. V závěru poločasu mohl všechny překvapit Laurent Abergel, když napřáhl z dálky, nicméně trefil pouze tyč.

Pařížané rozhodně nechtěli hned v prvním utkání nové sezony ztratit body, nicméně v zakončení se jim opravdu nedařilo. Důkazem může být rána Vitinhy z počátku druhé půle, která jen těsně prosvištěla nad břevnem. Obrana Lorientu si plnila defenzivní úkoly dobře a odhodlaně, proto se domácím nedařilo. V 76. minutě mohl vše změnit Fabián Ruiz, jenž dostal výbornou přihrávku do druhé vlny. Sám proti Mvogovi neuspěl, neboť svůj pokus namířil pouze do něj.

PSG si tedy vnitřní problémy přeneslo i do ligy a hned na úvod ztratilo body. O další zabojuje 19. srpna na hřišti Toulouse, Lorient doma o den později přivítá Nice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele