15. kolo
10.12.2023 17:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon začal ukrajovat z bodové ztráty. K vítězství nad Toulouse rázně zavelel kapitán Lacazette

Fotbalistům Lyonu se v 15. kole Ligue 1 podařilo ukončit čekání na vítězství před vlastními fanoušky a po triumfu 3:0 nad Toulouse ztrácejí na nesestupové příčky už jen tři body. Úspěch Les Gones zajistilo především střelecké obrození Alexandra Lacazetta, jenž se prosadil poprvé od začátku října a rovnou hattrickem obstaral všechny góly svého týmu. Celku ze třetího největšího francouzského města pomohla také situace ze závěru úvodního dějství, kdy nařízený pokutový kop zahodil jindy produktivní útočník hostů Thijs Dallinga.

Šokující průběh ročníku v podání domácích dokonale demonstrovala zpráva, podle níž byl na jejich stadion v čase barážového utkání na konci sezony naplánován koncert zpěvačky Taylor Swift. V případě pokračujících potíží by tak Olympique teoreticky musel sehrát klíčový duel mimo vlastní hřiště. Do zápasu s Toulouse však vstupoval dokonce z poslední příčky znamenající přímý sestup. Les Violets se ale v tabulce nacházeli jen o několik pozic výše, přičemž po předchozí remíze kanonýr Dallinga veřejně zkritizoval trenéra.

Lyon začal lépe, když střílel k bližší tyči Ernest Nuamah, gólman Guillame Restes však vyrazil míč na roh. Po něm se snesl balon na hlavu Dejana Lovrena, jehož opět vychytal francouzský brankář. Ve 25. minutě už ale kapituloval. Další rohový kop tentokrát Jake O‘Brien přiťukl k volnému Lacazettovi, jenž z velké blízkosti skóroval. Jen o čtyři minuty později se francouzský útočník prosadil znovu. Míč se k němu odrazil od tyče a takřka z totožné pozice jako při první trefě opět rozvlnil síť. Toulouse mohlo zápas ještě do konce první půle zdramatizovat, protože po faulu gólmana Anthonyho Lopese kopalo pokutový kop. Brankář domácích ovšem penaltu Dallingy vychytal.

Po změně stran mohl Lacazette zkompletovat hattrick, jeho pohotový pokus z otočky však těsně minul tyč. Další šanci si vypracoval Saël Kumbedi, i tato střela ale přeletěla cíl. Vrátit Le Tef do hry mohl Logan Costa po skvělé týmové akci na několik doteků, nicméně jeho šanci znemožnil Lopes včasným vyběhnutím. V 80. minutě se Lacazette prosadil potřetí. Stejně jako v předchozích dvou případech se i tentokrát prosadil poté, co se k němu ve velké blízkosti brány odrazil míč.

Hráči Lyonu tak poprvé v sezoně oslavili před vlastními fanoušky vítězství. V příštím kole se představí 15. prosince v Monaku, Toulouse o dva dny později přivítá Rennes.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele