19. kolo
26.01.2024 21:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Poločas hrůzy a střelecké procitnutí Terriera vrátily Lyon do sestupových vod

Fotbalisté Rennes si v předehrávce 19. kole Ligue 1 poradili s domácím Lyonem 3:2 a upevnili si pozici ve středu tabulky. Osud utkání zpečetil už první poločas, ve kterém si připsal dvě premiérové branky ligového ročníku bývalý hráč domácího celku Martin Terrier. O třetí zásah se postaral teprve 18letý Désiré Doué, jenž výborný výkon ozdobil rovněž asistencí. Děti, jak se Lyonským přezdívá, tak na vzestup formy v podobě série tří výher navázaly již druhou porážkou v řadě a opět se propadly na sestupové příčky.

Ačkoliv se Lyon vydrápal z posledního místa, jeho výkony měly k ideálu stále daleko. Les Gones v posledním kole nestačili na Le Havre a poté se prakticky v plné sestavě protrápili k pohárovému postupu přes čtvrtou ligu hrající Bergerac. V rodišti románového Cyrana alespoň zazářila prvním gólem 18letá posila Malick Fofana. O poznání lepší nálada panovala v Rennes, které v novém roce ještě neprohrálo a naposledy vyřadilo z poháru Marseille.

Vydařená úvodní půle týmu z Bretaně přinesla první zásah ve 22. minutě. Désiré Doué obral u půlicí čáry o míč jednoho z domácích hráčů a následným průnikovým pasem oslovil nabíhajícího Terriera. Bývalý útočník Lyonu využil rozhozené defenzivy soupeře, šikovně pronikl do šestnáctky a povedenou akci zakončil nekompromisní ranou na bližší tyč. Ve 36. minutě přidal Doué k asistenci také přesnou trefu, když zpoza vápna vyslal nechytatelný projektil do podobného místa jako chvíli předtím jeho o osm let starší kolega. Potřetí kapituloval Anthony Lopes v závěru poločasu poté, co Terrier po perfektně zahraném rohovém kopu pohodlně doklepl balon do prázdné brány.

Hráči Rennes ve druhém dějství naprosto rezignovali na ofenzivu a v zataženém bloku se snažili odrážet útoky Les Gones. První trhlinu dostal jejich plán před hodinou hry, kdy ze druhé vlny dobíhající Henrique Silva propasíroval do brány zpětnou přihrávku Ainsleyho Maitland-Nilese. O dramatický závěr duelu se v 78. minutě zasloužil Alexandre Lacazette, na jehož přízemní pokus z ostrého úhlu nestačil Steve Mandanda reagovat. Víc už se ale domácím nepodařilo a stíhací jízdu ke kýženému vyrovnání nedotáhli.

Lyon na soupeře nevyzrál, a na posun z barážové pozice si tak musí počkat. V příštím kole čeká Les Gones 4. února třaskavý domácí duel proti Marseille, Rennes o den dříve přivítá Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Trapnost a zmar Lyonu, k tomu bohuzel neni co jineho dodat, Rennes je momentalne uplne jinde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele