11. kolo
05.11.2023 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Skelly Alvero (© AFP)

Dva skvělí gólmani byli na Lyon moc. Méty zatarasily domácím cestu za prvním vítězstvím

Utrápený Lyon remizoval v 11. kole Ligue 1 na svém stadionu s Métami 1:1, a stále se tak nedočkal prvního vítězství v ročníku. Největší zásluhu na bodovém zisku hostů měli jejich brankáři. Alexandre Oukidja už v první minutě zneškodnil samostatný únik soupeře, brzy nato se však zranil a musel střídat. Na jeho kvalitní práci dokonale navázal 22letý Guillaume Dietsch, který při své premiéře ve francouzské nejvyšší soutěži propustil z několika nebezpečných pokusů jen vyrovnávací gól Skellyho Alvera.

Období hrůzy jako by pro Lyon nebralo konce. Klub ze třetího největšího francouzského města se v minulém kole vydal k tradičně vyhecovanému zápasu do Marseille, utkání se však nakonec neodehrálo. Fanoušci domácích totiž napadli týmový autobus a zranili trenéra Fabia Grossa. Les Gones se tak snažili dostat z poslední příčky proti Métám, které nevyhrály pět soutěžních duelů v řadě.

Lyon mohl vykročit za prvním ligovým vítězstvím již po necelé minutě. Na dokonalou přihrávku Saëla Kumbediho mezi stopery si naběhl Mama Baldé, ale Oukidja byl rychle na zemi a změnu skóre fantastickým zákrokem nepřipustil. S úspěchem se nesetkala ani následná dorážka Alexandreho Lacazetta. V 18. minutě však musel hrdina předchozího okamžiku opustit hřiště z důvodu zranění. Na druhé straně se po rychlém přechodu do útoku dostal do palebné pozice Simon Elisor, jenže podklouzl a vzešel z toho pouze slabý pokus do rukavic Anthonyho Lopese. Krátce nato se portugalský gólman vytáhl také proti tvrdé pumelici Ablieho Jallowa zpoza šestnáctky.

Po změně stran byli Les Gones blízko úspěchu. Alvero dostal příliš mnoho prostoru a přímým nártem prověřil Dietsche. Po následném rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Lacazette. Jeho ránu z otočky však ramenem opět vyrazil mladý gólman, a navázal tak na skvělou práci svého zraněného kolegy. Zdálo se, že se hráči Lyonu nadechnou k závěrečnému tlaku, ale pak přišla 77. minuta a pohroma byla na světě. Aktivní Jallow se patičkou skvěle zbavil Sinalyho Diomandého a levačkou rozvlnil síť. Hostující defenziva jako by se nechala uspat blížícím se úspěchem, nezachytila totiž přiťuknutí střídajícího Rayana Cherkiho a následná schovaná rána Alvera na bližší tyč našla prostor mezi třemi tyčemi.

Tragická forma Lyonu se nezlepšila a Les Gones si před domácím publikem opět připsali pouze bod. V dalším kole se představí 12. listopadu na trávníku Rennes, Méty se ve stejný den střetnou doma s Nantes.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele