8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Zásahy Kroupiho zanechaly na Lyonu další šrámy. Olympique po bídné druhé půli opět selhal

Fotbalisté Lyonu v osmém kole Ligue 1 dlouho sahali po první výhře v ročníku, nakonec ovšem na vlastním hřišti jen remizovali s Lorientem 3:3. V dramatickém duelu zazářili především teprve 17letý Eli Junior Kroupi a zkušený kanonýr Alexandre Lacazette, kteří shodně zaznamenali dva přesné zásahy. Olympique tak v tomto utkání vstřelil stejný počet branek jako ve všech předchozích duelech sezony dohromady, ale pozice nejhorší ofenzivy soutěže mu zůstala i nadále.

Někdejší pravidelný účastník Ligy mistrů a velký francouzský klub Lyon si procházel jednou z největších krizí v historii, když od startu nového ročníku nedokázal ani jednou zvítězit a s pouhými dvěma body se nacházel na úplném dně tabulky. Les Gones měl spasit mladý italský lodivod Fabio Grosso, který ovšem spící Děti ve svých prvních dvou duelech neprobral. O první letošní výhru se chtěl Olympique pokusit před vlastními fanoušky proti Lorientu. Ten také nebyl v ideálním rozpoložení, jelikož čtyřikrát v řadě nezvítězil.

Od samého začátku působili hráči Lyonu poměrně nervózně. V zadních řadách se dopouštěli chyb a hru kouskovali nedovolenými zákroky. Převahu Les Merlus tak přetavil v první branku zápasu už v 16. minutě Kroupi, který se za vápnem nádherně odpoutal od soupeře a parádní pumelici nasměroval přímo do pravé šibenice. Domácím ale na srovnání stačilo jen pět minut. K odraženému balonu se v pokutovém území dostal Ernest Nuamah, jenž prostřelil hostujícího brankáře ranou k bližší tyči. Hned vzápětí navíc obráncům Lorientu utekl Lacazette, který vyzrál i na gólmana, a dokonal tak bleskový obrat. Francouzský střelec krátce před pauzou chladnokrevně proměnil penaltu, čímž poslal Lyon do pohodlnějšího dvougólového vedení.

Úvod druhé půle však patřil opět hostům a o úsměvy na tvářích fanoušků Les Merlus se znovu postaral Kroupi. Mladičký útočník si našel prostor mezi obránci a precizně nacentrovaný balon z levé strany usměrnil mezi tři tyče. Lorient pokračoval v aktivnějším herním projevu a nakonec se mu podařilo dvougólové manko smazat. Třetí branku hostů si po chybě v rozehrávce Lyonu připsal pohlednou dalekonosnou střelou v 79. minutě Darlin Yongwa.

Lyon tak opět neprolomil dlouhotrvající krizi a kvůli další ztrátě zůstal na poslední příčce. Oba celky sehrají další ligový zápas 22. října. Les Gones změří síly s Clermontem, Lorient poté přivítá Rennes.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele