13. kolo
26.11.2023 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Pevná obrana přispěla Nice k návratu na druhou příčku, Toulouse doplatilo na mizernou mušku

Fotbalisté Nice porazili ve 13. kole Ligue 1 hosty z Toulouse 1:0, potvrdili pozici celku s nejlepší defenzivou napříč nejlepšími pěti evropskými soutěžemi a s jednobodovou ztrátou nadále dýchají na záda vedoucímu PSG. Po vyrovnané první půli rozhodl o vítězi v 54. minutě Terem Moffi, který se ocitl na konci perfektní rychlé akce Orlů. Les Violets sice svého soupeře výrazně přestříleli, jejich pokusy ale na branku mířily jen zřídkakdy.

Nejlepší obrana v top pěti ligách. Tímto primátem se mohlo chlubit Nice, které od startu letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže inkasovalo pouhé čtyři branky. Právě fantastická defenziva pomohla Orlům k tomu, že od začátku sezony ještě nepoznali přemožitele. Sérii neporazitelnosti chtěli prodloužit doma proti Toulouse, jež se naopak trápilo a po pěti ligových duelech bez vítězství po sobě se nacházelo jen těsně nad sestupovým pásmem.

Nebojácný vstup Le Tef do utkání s sebou přinesl krkolomné zakončení kapitána Vincenta Sierra, které obětavým zákrokem odvrátil stoper Dante. Z následné dorážky se prosadil Frank Magri, hlavní arbitr ale jeho radost předčasně ukončil, protože v předchozím souboji odhalil nedovolené počínání hostů. Po půlhodině hry vybojoval Sierro na hranici vápna přímý kop, k jehož exekuci se sám postavil a svým obstřelem jen těsně minul levou šibenici. Na druhé straně zkusil štěstí z dálky Moffi, jenže ani jemu se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.

První střela na branku v utkání tak přišla až po změně stran a hned byla gólová. Melvin Bard nejprve vybojoval míč ve středu hřiště, dobře načasovanou přihrávkou vyslal na zteč Morgana Sansona, který celou situaci vyšperkoval pasem na Moffiho a ten už měl úlohu jednoduchou. Pojistku mohl vzápětí přidat Gaëtan Laborde, ale jeho přízemní ránu vykryl fantastickým zákrokem Guillaume Restes. Vyrovnání měli na dosah Sierro a Magri, jenže oba jejich pokusy domácí defenziva zblokovala. Toulouse na svého soupeře recept nakonec nenašlo a obrana Orlů poosmé za sebou udržela čisté konto.

Nice tak i po reprezentační přestávce potvrdilo svou formu a doma získalo tři body. V příštím kole se 2. prosince střetne s Nantes, Toulouse přivítá o den později Lorient.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele