3. kolo
27.08.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bradley Barcola (© AFP)

Útok Lyonu bez Lacazetta zachvátila bezradnost. Nice na třetí pokus opět jen remizovalo

Nice se v ligové soutěži znovu nepodařilo zvítězit, když na svém stadionu jen remizovalo s Lyonem 0:0. Hostující celek se v dohrávce třetího kola Ligue 1 musel obejít bez kapitána Alexandera Lacazetta, který si po červené kartě z minulého duelu proti Montpellieru musí odpykat dvouzápasový trest. A právě absence tahouna se na hře Les Gones projevila, jelikož střelecké pokusy si zapisovali takřka výhradně domácí. V největších příležitostech však selhal Morgan Sanson, a tak Orli stále nepoznali jiné vyústění zápasu než dělbu bodů.

Ani jeden z celků neoplýval na startu sezony příliš dobrou formou, čemuž odpovídalo i jejich postavení v tabulce. Zatímco Nice si z obou utkání připsalo bod za remízu 1:1 a pohybovalo se těsně pod horní polovinou, Lyon se bez jakéhokoli bodového zisku krčil na úplně poslední příčce. Nejprve totiž těsně prohrál ve Štrasburku a poté doma překvapivě nestačil na Montpellier. Nyní jej navíc čekal souboj s týmem z jihu Francie, kterého dokázal z posledních pěti případů porazit pouze jednou.

Nice rozehrálo duel sebevědoměji než jeho soupeř, výsledkem však bylo pouze mírně větší držení míče a několik střeleckých pokusů, které ale nemohly nijak ohrozit gólmana Rémyho Rioua v bráně Lyonu. První zajímavější střelu si na svoje konto připsal Sofiane Diop, který vyzkoušel pozornost Rioua ranou ze střední vzdálenosti. Na druhé straně se blýskl povedenou průnikovou přihrávkou Rayan Cherki, jenž pasem vyslal do šance Amina Sarra. Švédský útočník se prezentoval nebezpečnou přízemní střelou doprostřed brány, kterou s mírnými obtížemi mimo tři tyče vytěsnil Marcin Bulka.

Druhý poločas uvedla obrovská šance Les Aiglons. Diop z křídla naservíroval přesnou přihrávku na nabíhajícího Sansona, jehož následná rána těsně minula horní tyč. Stejný hráč se probojoval do palebné pozice i o chvíli později, ale jeho pokus opět mezi tři tyče nezamířil. Své štěstí zkusil i Terem Moffi, ale ani on svým nebezpečným pokusem z hranice pokutového území se skóre nepohnul. Mezi neúspěšné střelce se zapsal rovněž Dante, jehož dalekonosný pokus přeletěl těsně nad břevnem Riouovy brány.

Nice tedy na domácím trávníku zaváhalo a připsalo si už třetí remízu v sezoně. V příštím utkání hraném 3. září přivítá Štrasburk, zatímco Lyon se pokusí ve stejný den vzdorovat silnému PSG.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele