1. kolo
13.08.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Normandští navrátilci vydřeli remízu, dva góly zamýšlené posily Slavie Montpellieru nestačily

Le Havre získalo při svém návratu do Ligue 1 po 14 letech cenný bod na půdě Montpellieru, se kterým v rámci prvního kola remizovalo 2:2. Vítězové uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže se dostali do vedení již v šesté minutě. Po změně stran ovšem zaúřadovala nová letní posila z Norska Akor Adams, jenž během dvou minut otočil vývoj utkání na stranu domácího favorita. Talentovaný Nigerijec, o jehož služby měla velký zájem také pražská Slavie, však nakonec poslední slovo neměl, jelikož v nastaveném čase vyrovnal Samuel Grandsir.

Fotbalisté Montpellieru chtěli rozjet novou sezonu mnohem lépe než tu minulou. V prvních 15 duelech loňského ročníku totiž až devětkrát prohráli a jen čtyřikrát se radovali z vítězství. Na minimálně úvodní tři body měli velmi dobré predikce, jelikož nastoupili na vlastní půdě proti nováčkovi soutěže. Hosté si sice postup zajistili z první příčky druhé ligy, nemohla je však těšit příprava, kde prohráli pět klání v řadě.

Do utkání vstoupil lépe nováček soutěže z Le Havre, když se v šesté minutě prosadil po závaru v pokutovém území obránce hostujícího celku Gautier Lloris. Po úvodní brance se hra uklidnila, balon sice na kopačkách drželi více domácí, i přesto si nevytvářeli příliš zajímavé příležitosti, ze kterých by mohli vyrovnat stav utkání. To se však změnilo v 38. minutě, kdy se po pohledné akci prosadil Wahdi Khazri, praporek pomezního zhatil oslavy domácích. V závěrečné minutě sedmiminutového nastavení se dostal k hlavičce v pokutovém území Khazri, jehož pokus těsně minul břevno celku z Normandie.

Montpellier v úvodních minutách druhého dějství diktoval chod hry a přineslo mu to dva slepené góly. Obě branky vstřelil Adams, nejprve v 58. minutě hlavičkou z bezprostřední blízkosti doklepl balon za záda gólmana hostujícího celku, následně pak v 60. minutě přesnou střelou k pravé tyči zakončil parádní týmovou akci. Podobnou týmovou akci zakončil v první minutě nastavení Grandsir, který dokázal propálit gólmana z velmi ostrého úhlu, po průnikové přihrávce Josueho Casimira.

Montpellier tak roli favorita nezvládl a proti nováčkovi v prvním utkání získal jen bod. Další zápas odehrají La Paillade 19. srpna na půdě Lyonu, Le Havre změří o den později síly s Brestem.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele