8. kolo
29.11.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Clermont vytěžil z nepokojů bod. Opakovaný duel v Montpellieru domácí mrzel dvojnásob

Clermont remizoval v dohrávce osmého kola Ligue 1 před prázdnými tribunami v Montpellieru 1:1. V původně rozehraném utkání, které se nakonec nedohrálo pro výtržnosti domácích příznivců, hosté směřovali k porážce. Tentokrát však do zápasu vstoupili fantasticky po dalekonosné ráně Maxima Gonalonse. Les Lanciers navíc následně dlouho odolávali drtivému tlaku soupeře, z vítězství se ale neradovali, jelikož v 85. minutě srovnal z penalty Téji Savanier.

V úvodním vzájemném zápase zbývalo za stavu 4:2 pro Montpellier odehrát pouhé čtyři minuty, když jeden z příznivců zničehonic hodil přímo pod nohy brankáře Clermontu Moryho Diawa petardu, kvůli čemuž rozhodčí duel předčasně ukončil. Zatímco provinilec z řad fanoušků si na svůj rozsudek musí počkat minimálně do jara, vedení Ligue 1 rozhodlo rychleji a kromě jednobodové penalizace pro domácí klub nařídilo opakování celého utkání. Hosté tak dostali jedinečnou příležitost se na svého soupeře bodově dotáhnout.

"Kopiníci" se po úvodním výkopu dlouho nezdráhali a na nepříjemnou situaci z minulého střetnutí odpověděli, jak nejlépe mohli. Už v sedmé minutě se dobře zorientoval Gonalons a perfektní ranou k levé tyči prostřelil z velké dálky gólmana Benjamina Lecomteho. La Paillade jako by si bez svých energických fanoušků nevěděli rady.

Emoce byly na trávníku znát i nadále a už ve 28. minutě se pro nesportovní chování poroučel na tribunu lodivod týmu z jihu Francie Michel Der Zakarian, který neprožívá zrovna povedené období. Krátce před koncem první půle mohl vyrovnat Savanier, jeho decentní projektil z přímého kopu však zneškodnil gólman Diaw.

Bleskový nástup jako v první půli se po změně stran neopakoval. Do nadějné pozice se v 58. minutě nachomýtl po geniální přihrávce nejlepší střelec Les Lanciers Muhammed Cham, jenže svým pokusem těsně minul pravou tyč soupeřovy brány. V dalších minutách zápasu se Montpellier dral za vyrovnáním a i přes převahu v šancích se musel spolehnout až na nařízený pokutový kop. Konečnou dělbu bodů tak zařídil po jeho proměnění v závěru duelu Savanier.

Montpellier tedy mohlo opakování zápasu mrzet dvojnásob, protože tentokrát duel dotáhl jen k remíze. Příští klání čeká La Paillade v neděli 3. prosince na hřišti Monaka, Clermont ve stejný den zamíří do Brestu.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele