16. kolo
16.12.2023 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Emmanuel Sabbi (© AFP)

Nice prožilo na půdě nováčka nevídaný zkrat. Le Havre zasypal nejlepší obranu ligy třemi góly

Hráči Nice překvapivě podlehli v 16. kole Ligue 1 domácímu Le Havru 1:3. Duel nejlepší defenzivy s druhou nejhorší ofenzivou se vyvíjel naprosto opačně, než se dalo předpokládat. Už v páté minutě totiž otevřel skóre Emmanuel Sabbi, jenž na svou premiérovou trefu ve francouzské nejvyšší soutěži navázal o půlhodiny později fantastickou dělovkou. Orli tak teprve podruhé v sezoně inkasovali v jednom utkání dvě nebo více branek. Poprvé to bylo při výhře nad PSG, kterému ovšem nyní dali šanci odskočit na náskok sedmi bodů v čele tabulky.

Nováčka soutěže trápila především ofenziva, jež byla druhou nejhorší v Ligue 1. To pro něj rozhodně neznamenalo pozitivní vyhlídky k utkání s Nice, které v dosavadních 15 kláních inkasovalo pouze šestkrát. Orli ale Le Havre v nejvyšší soutěži neporazili od března 1987, a navíc na jeho hřišti zvítězili celkově jen jednou a to v ročníku 1950/1951. Od té doby se však mnohé změnilo, neboť hosté se pyšnili skvělou formou a před víkendem okupovali druhou příčku tabulky.

Nice vstoupilo do utkání jako obvykle ze zabezpečené obrany. Velký šok pro něj ovšem přišel už v páté minutě, kdy Marcin Bulka nedokázal zkrotit slabou střelu Mohameda Baya a míč pouze vyrazil k dobíhajícímu Sabbimu, který jednoduše trefil odkrytou branku. Za vyrovnáním se tlačil ve 14. minutě Gaëtan Laborde, v pádu na hranici malého vápna ale nastřelil pouze gólmana. Tlak Nice se ovšem stupňoval. V 19. minutě musel Arthur Desmas zasahovat proti hlavičce Jérémia Bogy. Velkou šanci měl chvíli nato Pablo Rosario, kterému vracel míč před branku Boga, Rosario ale při zakončení podklouzl. A tak přišla pro hosty další rána. Ve 35. minutě si krásně zpracoval dlouhý centr Sabbi a naprosto osamocený z druhého dotyku fantasticky vypálil ke vzdálenější tyči. Krátce nato mohl snížit Evann Guessand, jeho střela z úhlu ale jen prosvištěla podél brankové čáry.

Smolný zápas pro Nice však nekončil ani po změně stran, když se domácí už v 51. minutě dočkali penalty. K její exekuci se s vidinou hattricku nepostavil Sabbi ale Bayo, ten ji ovšem suverénní dělovkou doprostřed brány proměnil. Třetí inkasovaný gól už hráčům Nice předznamenal, že Csaplarova past zřejmě nesklapne. S blížícím se koncem se na hřišti začalo přiostřovat, což vyústilo v menší strkanici, za niž si odnesli červené karty Samuel Grandsir a Jean-Clair Todibo. Na výhře domácích už nic nezměnila ani pozdní branka Nice, když v 91. minutě dorážel míč do sítě Tom Louchet.

Le Havre tak navázal na pozitivní historickou bilanci a podruhé od začátku října zvítězil. Jeho dalším soupeřem bude ve středu 20. prosince Reims, Nice změří ve stejný den síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele