28. kolo
07.04.2024 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Bývalí Kanonýři pomohli zkompletovat obrat Lyonu před prázdnými tribunami v Nantes

Fotbalisté Lyonu potvrdili zlepšenou formu také ve 28. kole Ligue 1, když na půdě Nantes zvítězili 3:1. Utkání se však vyvíjelo lépe pro Kanárky, kteří se ujali vedení již v 16. minutě po trefě Matthise Ablineho. Hosté se i přes herní převahu dlouho trápili a vyrovnání se dočkali až v 75. minutě zásluhou Alexandra Lacazetta. Pouhé dvě minuty nato dokonal obrat premiérovou brankou v dresu Les Gones Malick Fofana. Domácímu celku pravděpodobně nepomohl ani fakt, že se zápas hrál bez podpory diváků. Těm byl vstup na stadion znemožněn poté, co disciplinární komise potrestala klub ze západu Francie za neukázněné chování skupiny fanoušků z březnového duelu se Štrasburkem.

Lyon se po bídném úvodu sezony dokázal vyšplhat do poklidného středu tabulky, místa zaručující evropské soutěže mu však zůstávala vzdálená. Opačné problémy řešili Kanárci z Nantes, kteří se po výhře 2:1 nad Nice jen těsně vyhoupli nad sestupové pásmo. V lize navíc proti Les Gones slavili zisk tří bodů naposledy na podzim 2019.

Na zcela pustém Stade de la Beaujoire v úvodu vládli hosté, kteří měli míč pevně ve své moci a během pouhých několika minut si vytvořili celkem čtyři pozice ke střele, žádná z nich ovšem k přímému ohrožení branky Kanárků nevedla. Byli to tak hráči ve žlutém, kteří ve 14. minutě jako první zahrozili. Přízemní ránu Mostafy Mohameda ale skvěle zneškodnil Anthony Lopes. Portugalský gólman už byl však o chvilku později krátký na hlavičku Ablineho, jenž zužitkoval přesný centr Florenta Molleta. Mladý Francouz mohl co nevidět skórovat i podruhé, z dobré pozice na levé polovině vápna ale napálil pouze dobře postaveného Lopese. Ještě před odchodem do kabin byl blízko druhé trefě Mostafa Mohamed, jenž si našel výborně načasovaný pas, zakončením z velkého úhlu ale orazítkoval jen tyč Lyonu.

Druhý poločas načala gólová příležitost hostujícího Ernesta Nuamaha, jeho pokus z malého vápna ale zblokoval jeden z obránců. Krátce před uplynutím hodiny hracího času se potřetí v zápase dostal do solidní pozice Mostafa Mohamed, ani tentokrát si však na pohotového Lopese nepřišel. Mizernou produktivitu egyptského forvarda nakonec Lyon dokázal potrestat, když se čtvrt hodiny před koncem Lacazette prodral v malém vápně k Zezemu, jenž svůj pokus o odkop nasměroval právě do někdejšího střelce Arsenalu, od něhož šel míč nešťastně do domácí brány. To však z dílny Les Gones nebylo vše. O pár chvil později se dostal k balonu po přihrávce jiného kanonýra Ainsleyho Maitlanda-Nilese belgický mladík Fofana a tvrdou přízemní ranou k tyči rozhodl. Pojistku pak na samém konci dlouhého nastavení přidal po rychlém brejku střídající Gift Orban.

Nantes tak neudělalo další krok k záchraně a prohrálo. V příštím kole se pokusí o nápravu 14. dubna na stadionu Le Havru, Lyon ve stejný den přivítá Brest.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele