4. kolo
03.09.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Teddy Teuma (© AFP)

Reims se v Métách muselo spokojit s remízou, za domácí po minutě na hřišti pálil Jallow

Méty remizovaly v rámci čtvrtého kola Ligue 1 na vlastním hřišti s Reims 2:2. Duel plný zvratů gólově načal již v sedmé minutě povedenou střelou do šibenice domácí Cheikh Sabaly. Tým z Remeše však vzápětí vyrovnal a zkraje druhé půle šel dokonce do vedení, když se trefil Teddy Teuma. Předsezonní posila z belgického Royalu Union si připsala již třetí branku v ročníku. Ani ta ale na skalp nováčka nestačila, neboť po hodině hry stanovil konečnou dělbu bodů skvěle umístěnou ranou Ablie Jallow, pro kterého to byl premiérový zápas mezi francouzskou elitou vinou předešlého zranění.

Hráči Reims se po úvodní prohře nastartovali a dvakrát v řadě zvítězili. Herní pohodu a dobrou formu si chtěli přenést i na hřiště nováčka z Mét. Ten se ovšem také nacházel v dobrém rozpoložení, jelikož v předchozím kole zvítězil na hřišti Clermontu a o zápas dříve dokonce uhrál bod s Marseille. Před domácím publikem navíc prohrál soutěžní duel naposledy 12. září minulého roku. Museli se však obejít bez kanonýra Georgese Mikautadze, který zamířil do Nizozemska.

Aktivní vstup do utkání přinesl domácím branku už v sedmé minutě. Rychlý útok vedený středem pole zakončil Sabaly pohlednou trefou do pravé šibenice. Reims nezůstalo dlouho pozadu, jelikož se o 10 minut později do střelecké pozice zpoza pokutového území dostal Oumar Diakité, který podobně nápadným pokusem rovněž vymetl pravý horní roh branky. V následujících minutách byl gólu blíž spíše tým z Remeše, především pak Marshall Munetsi, který si na hranici malého vápna naskočil na centr z pravé strany, hlavičkový pokus ale nezamířil přesně. Domácí se ještě připomněli v závěru poločasu, kdy Simon Elisor zakončoval protiútok neúspěšnou hlavičkou k pravé tyči.

Také start druhého dějství přinesl rychlou branku, tentokrát však v podání hostů. Znamenitou bojovnost ukázal v 52. minutě Teuma, když se uvnitř soupeřova vápna prodral k míči, který poslal přesně k pravé tyči. Jenže ani vedení klubu z Remeše nemělo dlouhého trvání, neboť už v 63. minutě se další výstavní trefou zapsal mezi střelce Jallow, který pro změnu zamířil do levé šibenice. Zbytek zápasu už příliš vzrušení nenabídl a v závěru se oba celky spokojily s těžce vydřeným bodem.

Méty tak dokázaly udržet dobrou domácí bilanci a zápas dotáhly alespoň k zisku bodu. V dalším kole změří 17. září síly s Lens, Reims přivítá ve stejný den Brest.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele