15. kolo
10.12.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jérémy Le Douaron (© AFP)

Bizotovy zákroky udržely Brest při životě. V Métách jej vítězným gólem doplnil Le Douaron

Fotbalisté Brestu odčinili ztrátu se Štrasburkem, když v 15. kole Ligue 1 porazili Méty na jejich půdě 1:0. Vyrovnané utkání s minimem vyložených příležitostí nakonec rozhodl v 75. minutě Jérémy Le Douaron, jenž se prosadil podruhé v řadě. Les Pirates se tak i díky zaváhání Lens posunuli zpět mezi pět nejlepších celků soutěže. Domácí naopak podruhé v řadě padli bez vstřelené branky, k čemuž přispěl velkou měrou i skvělý Marco Bizot.

Méty nastupovaly do minulého kola proti Lille s velkou dávkou motivace, jelikož chtěly vůbec poprvé v nejvyšší francouzské soutěži vyhrát tři utkání po sobě. To se jim ovšem nakonec nepovedlo a domů odjely zklamané po prohře 0:2. Tentokrát je na domácí půdě opět nečekal lehký soupeř, protože se jim do cesty postavil Brest. Ten sice ztratil v předešlém střetnutí jednogólový náskok a nakonec jen remizoval se Štrasburkem, stále se však v tabulce nacházel velmi blízko "evropských" příček.

Nervózní úvod duelu na Stade Saint-Symphorien se nesl především ve znamení soubojů a nepřesností z obou stran. Gólové radosti se jako první přiblížili domácí v 18. minutě, jenže prudkou ránu Danleyho Jeana Jacquese vyškrábl konečky prstů brankář Bizot na břevno. Jeho protějšek mezi třemi tyčemi Mét Alexandre Oukidja musel být poprvé v pozoru až po půlhodině hry, hlavička Steveho Mouniého mu však výraznější problémy nenadělala.

Poločasová přestávka intenzitě hry pomohla a oba celky se do druhé půle pustily s mnohem větší vervou. Les Grenats se mohli ujmout vedení po individuální akci Cheikha Sabalyho, jehož střelu však s problémy zkrotil Bizot. Ještě blíže přesnému zásahu byl krátce nato Ablie Jallow, který z bezprostřední blízkosti mířil do poloodkryté brány, avšak Bizot zázračným máchnutím ruky balon z brankové čáry vyrazil. Nováček francouzské nejvyšší soutěže nakonec neproměněných šancí litoval, jelikož čtvrthodiny před koncem napřáhl z hranice šestnáctky Le Douaron a nechytatelnou dělovkou rozhodl o triumfu Les Pirates.

Brest tak na hřišti Mét uspěl a domů si odvezl tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 17. prosince. Les Grenats změří síly s Montpellierem, Piráti poté vyzvou na souboj Nantes.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele