31. kolo
28.04.2024 13:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavující Yusuf Yazici (© AFP)

Mikautadze Métám další body nezařídil, obrat Lille dovršil jiný možný soupeř Čechů

Méty podlehly ve 31. kole Ligue 1 Lille 1:2 a kvůli nečekanému úspěchu Le Havru znovu spadly na barážovou příčku. Kvalitní forma týmu Les Grenats šla ruku v ruce s výkony gruzínského útočníka Georgese Mikautadzeho, jenž poslal domácí do vedení proměněnou penaltou ve 23. minutě. Pro 23letého kanonýra, jehož na blížícím se Euru bude s největší pravděpodobností strážit i česká obrana, šlo v dubnu už o šestý přesný zásah. Dogy ale do přestávky otočily duel ve svůj prospěch, přičemž rozdílový gól zaznamenal turecký reprezentant Yusuf Yazici.

Z pohledu Les Grenats v posledních dvou kolech započala spanilá jízda za záchranou. Nejprve totiž porazili vysoko postavené Lens a naposledy získali také klíčovou výhru na hřišti Le Havru, který odsunuli za sebe na barážovou příčku. Nyní je čekal souboj s celkem z popředí tabulky, nad kterým ovšem v domácím prostředí zvítězili naposledy v roce 2016.

V 17. minutě se ke střele hezky prokličkoval Edon Zhegrova, jeho pokus byl však zblokován na roh. Chvíli poté zahrál jeden z hostujících hráčů ve vápně rukou a rozhodčí po konzultaci s VAR nařídila pokutový kop. Ten si vzal na starost Mikautadze, a i když si na něj Lucas Chevalier sáhl, gólu zabránit nedokázal. Ve 32. minutě nicméně přišel s odpovědí Ismaily, když tváří v tvář prostřelil Alexandreho Oukidju. Dogy dokázaly dokonat obrat ještě do přestávky, jelikož si odražený balon našel Yazici a zamířil přesně k levé tyči.

S první nebezpečnou střelou druhé půle přispěchal, stejně jako na startu zápasu, Zhegrova. K jeho smůle však prudký projektil skončil těsně nad břevnem. V 73. minutě se objevil Didier Lamkel Zé sám před brankářem, svou hlavičku ale nasměroval těsně vedle levé tyče. Domácí se v nastavení dočkali vyrovnání, jenže k jejich smůle byl zakončující hráč v jasném ofsajdovém postavení, a tak gól neplatil.

Lille tedy přerušilo vítěznou šňůru Mét a upevnilo si postavení v nejlepší čtyřce. Jeho příštím soupeřem bude 6. května Lyon, zatímco Les Grenats vyzvou už o dva dny dříve Rennes.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele