9. kolo
22.10.2023 13:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Fanoušci Lorientu (© AFP)

Lorient v derby postavil statistiky na hlavu. Zkázu Rennes odstartoval komický vlastenec

Lorient porazil v devátém kole Ligue 1 na domácí půdě Rennes 2:1. Úvodní zásah vstřelil už ve čtvrté minutě Warmed Omari, jenž nadvakrát nešťastně dopravil míč do vlastní sítě. Na tuto trefu ještě hosté dokázali zareagovat, před změnou stran však vsítil vítěznou branku 206 centimetrů vysoký obránce Isaak Touré. Domácí tak souboj celků z Bretaně opanovali potřetí v řadě, čímž zároveň ukončili téměř dvouměsíční čekání na výhru. To vše navzdory obrovské převaze favorita v počtu střel.

Les Merlus se po solidním vstupu do sezony začali trápit, což vedlo k pěti zápasům bez vítězství. Hráči Lorientu se i kvůli této šňůře nacházeli až na 16. příčce se ziskem sedmi bodů. Problém představovala především defenziva, která inkasovala již 18 branek, což bylo nejhorší číslo z celé soutěže. Ani tentokrát nečekal oranžové jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavilo Rennes. Červenočerní od startu ročníku prohráli pouze jednou, pětkrát však remizovali.

Začátek utkání jim ovšem ztížil zkrat obránce Omariho. Ten nejprve centrovaný míč ze strany srazil do tyče a po dalším nešikovném počínání dokonce i do vlastní sítě. Ve 21. minutě však bylo srovnáno. Amine Gouiri vyslal do střelecké pozice Ludovica Blase, jenž mezi obránci zakončil přízemním projektilem až k zadní tyči. Dobrou pasáž hostů mohl přetavit ve druhý gól Adrien Truffert, nicméně jeho volej zpoza šestnáctky mířící do spodního rohu brány fantasticky vyrazil gólman Yvon Mvogo. V nastaveném čase první půle se zmocnil volného balonu v pokutovém území Touré a ranou levačkou pod brankářem opět přihrál vedení Lorientu.

Po změně stran mohl navýšit vedení domácích Eli Junior Kroupi, jenž chytře poslal míč po zemi k tyči, fantastickým reflexem však zastavil balon na brankové čáře brankář Steve Mandanda. Veterán v bráně hostů podržel svůj tým rovněž v 60. minutě, kdy tvrdou hlavičku Tourého dokázal tygřím skokem vyboxovat. Poté převzali iniciativu hosté, díky čemuž se dostávali do nebezpečných situací. Gouiri zkoušel technický obstřel, ten ale na poslední chvíli vyrazil Mvogo. V závěru červenočerní přidali několik dalších střel, srovnat však už nedokázali.

Lorient tak po sérii nezdarů zabral a doma získal tři body. V následujícím kole se 28. října střetne s Reims, Rennes vyzve o den později Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele