21. kolo
11.02.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient úspěšně pokračuje v záchranářské misi, utrápený Reims skolila trefa Bamby

Hráči Lorientu porazili ve 21. kole Ligue 1 na vlastní půdě Reims 2:0. Domácím zajistila druhé vítězství v řadě lednová posila Mohamed Bamba, jenž se prosadil ve všech třech utkáních, do kterých v oranžovém dresu nastoupil. Les Merlus se tak i díky jeho formě v tabulce posunuli mimo pozice zaručující přímý sestup. Klub z Remeše naopak nezvládl už čtvrté soutěžní klání po sobě a postupně se mu začínají vzdalovat pohárové příčky.

Ačkoliv hosté vstupovali do tohoto duelu v pozici výrazně lépe postaveného celku, poslední dvě utkání vyšla lépe Les Merlus. Ti za remízu proti Le Havre a veledůležitým vítězstvím v Métách vyinkasovali celkem čtyři body, na opuštění sestupových příček to ale zatím nestačilo. Naopak Reims se i přes prohru a remízu stále drželo na dostřel evropských pohárů.

První ale pálil Lorient, konkrétně ve třetí minutě Panos Katseris zkoušel překvapit na přední tyči brankáře Yehvanna Dioufa, domácí útočník ovšem rozvlnil jen boční síť. Na druhé straně se k zakončení po centru dostal Junya Ito, obrana však byla v pozoru a nenechala míč projít za svá záda. Mírnou převahu měli hráči z Remeše, nedokázali ji ale zužitkovat a ohrozit branku soupeře.

Jako přes kopírák začal i druhý poločas, když Katseris znovu mířil těsně vedle bližší tyče hostující branky. Řecký záložník byl důležitým aktérem i při prvním gólu zápasu, když v 70. minutě z pravé strany centroval míč na Mohameda Bambu a ten v těžké pozici dokázal hlavičkovat přesně k pravé tyči. Na 2:0 zvýšil v 87. minutě po přesné přihrávce napříč vápnem střídající Tiemoue Bakayoko.

Lorient tedy potvrdil vítězství z minulého kola a opět si v boji o záchranu přilepšil. Další úkol jej čeká 18. února ve Štrasburku, zatímco Reims ve stejný den změří síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele