13. kolo
25.11.2023 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Klukovina hvězdičky Lens nemusela hosty mrzet, Racing Club si v prořídlém poli dojel pro výhru

Hráči Lens zvítězili ve 13. kole Ligue 1 na půdě Clermontu 3:0. Solidní formu hostů nepřerušila ani reprezentační přestávka, když o skalpu předposledního celku ligy rozhodl už v 11. minutě talentovaný Elye Wahi. Ten si však zápasovou reputaci pošramotil v závěru první půle, kdy nejprve viděl červenou kartu za nevybíravý faul domácí obránce Alidu Seidu, ale mladá letní posila z Montpellieru ho kvůli nesportovnímu chování do sprch doprovodila. Více prostoru na hrací ploše využil Racing Club ke dvěma dalším trefám a poklidně dokráčel k tříbodovému zisku.

Forma Clermontu se začala v posledních duelech zvedat, což vedlo k jediné prohře z předchozích pěti utkání. Les Lanciers ovšem na tyto výkony potřebovali navázat i po reprezentační pauze, jelikož se v tabulce stále nacházeli na předposlední příčce. Tentokrát je ale nečekal vůbec jednoduchý úkol, protože na jejich půdu přijelo Lens. Hosté se ze špatného startu v nové sezoně oklepali a v lize sedmkrát v řadě neprohráli, přičemž si ve skupinové fázi Ligy mistrů vyšlápli i na Arsenal.

Aktivní vstup hráčů Racing Clubu do utkání domácí vůbec nezachytili a v 11. minutě po zásluze inkasovali. Nadýchaný centr Rubena Aguilara usměrnil do sítě hlavou Wahi, jenž si připsal druhý ligový zásah po letním příchodu z Montpellieru. Vstřelená branka tlak hostů zmírnila a iniciativu na trávníku převzali Les Lanciers. Ti mohli vyrovnat z první rány mezi tři tyče, ale Grejohn Kyei ve 26. minutě z velké blízkosti neprostřelil výborného Brice Sambu. Na druhé straně se do dalšího hlavičkového zakončení dostal Wahi, tentokrát však ztroskotal na reflexivním zákroku Moryho Diawa. V závěru první půle viděl po faulu červenou kartu hostující Seidu, na což Wahi nepřiměřeně reagoval a po druhé žluté byl rovněž vyloučen.

Stejně jako začátek zápasu, tak i start druhého poločasu se francouzskému vícemistrovi povedl na výbornou. Hororovou rozehrávku gólmana Diawa vystihl šest minut po pauze Adrien Thomasson, jenž ranou do odkryté brány z hranice vápna zvýšil náskok hostů. V 82. minutě navíc přidal další gól Les Sang et Or po individuálním průniku Wesley Saïd a dopřál svému týmu klid do závěru.

Lens tak na hřišti Clermontu nezaváhalo a odvezlo si domů tři body. V dalším kole se 2. prosince střetne s Lyonem, Les Lanciers změří o tři dny dříve síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele