29. kolo
14.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Muhammed Cham (© AFP)

Zimní posila z Bundesligy odvrátila prohru Montpellieru s posledním Clermontem

Hráči Clermontu remizovali ve 29. kole Ligue 1 na vlastním stadionu s Montpellierem 1:1. Hosté sice od začátku dominovali na balonu, v samotném závěru první půle však inkasovali, když opakovanou penaltu napodruhé proměnil Muhammed Cham. Po změně stran ovšem přišel s odpovědí Tanguy Coulibaly, jenž se po příchodu z německého Stuttgartu trefil ve Francii vůbec poprvé. Les Lanciers tak zůstali na poslední pozici v tabulce se ztrátou šesti bodů na příčky zajišťující jisté udržení v soutěži.

Clermont nečekaně zažehl poslední plamínek naděje v boji o záchranu, když v minulém kole překvapivě vyválčil remízu na hřišti vedoucího PSG. I přesto, že Les Lanciers vyhráli z posledních 10 zápasů jen jednou, ztráceli na barážovou příčku pouze pět bodů. Na dobrý výkon z Paříže chtěli navázat i před domácím publikem, kde přivítali Montpellier. Ten se však nacházel v dobré formě, neboť dvakrát po sobě zvítězil s čistým kontem.

Hosté se ujali herní iniciativy i tentokrát, dlouho ovšem žádné větší šance nepřicházely. Ve 25. minutě upláchl na levém křídle Akor Adams, při zakončení ale podklouzl a míč nasměroval přímo na domácího brankáře. Na stejné straně hřiště několikrát zahrozil také aktivní Coulibaly, ani on však nezavršil povedené akce gólově. Největší příležitost první půle spadla v jejím nastavení Clermontu, když se k bílému puntíku postavil Cham. Rakouský záložník nejprve zklamal, při opakovaném pokusu po předčasném pohybu gólmana z brankové čáry už ovšem namířil po zemi přesně.

Montpellier smazal manko v 56. minutě, kdy centrovaný míč propadl přímo na Coulibalyho, jenž se zblízka nemýlil. Obrat mohl dokonat střídající Wahbi Khazri, ten ale milimetrový centr nezpracoval ideálně a balon se stal pochoutkou pro Moryho Diawa. Blízko k rozhodujícímu zásahu byl tuniský forvard i v nastavení, jeho nádherná rána z rohu vápna však proletěla těsně nad bránou.

Clermont tak na úspěch z Paříže nenavázal a doma získal jen bod. V následujícím kole vyzve 20. dubna na souboj Lens, Montpellier se o den později utká s Reims.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele