5. kolo
17.09.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Moses Simon (© AFP)

Kanárci z Nantes slaví první výhru v sezoně, Clermont stála body chyba brankáře

Fotbalisté Nantes zvítězili v pátém kole Ligue 1 na hřišti Clermontu 1:0, a připsali si tak první plný bodový zisk. Jedinou branku loňského účastníka Evropské ligy vstřelil ve 49. minutě Moses Simon, který využil hrubky v rozehrávce v podání domácího gólmana. Clermont měl sice v nastaveném čase exkluzivní šanci na vyrovnání, Muhammed Cham ale nařízenou penaltu neproměnil. Les Lanciers tak stále vyhlížejí jak premiérovou výhru nad Kanárky od roku 2013, tak vůbec první vítězství v rámci letošního ročníku francouzské nejvyšší soutěže.

Ve středu Francie se při nedělním odpoledni střetly dva celky, které v letošním ročníku dosud nepoznaly chuť vítězství. Domácí Clermont posbíral ze čtyř klání pouze jeden bod. Nantes na tom nebylo o moc lépe, jelikož nasbíralo body dva. Právě Kanárci ale mohli být v lepším rozpoložení, jelikož poslední dvě remízy vybojovali se silnými soupeři Marseille a Monakem. K těmto výsledkům jim pomohl především Mostafa Mohamed, jenž byl před reprezentační pauzou ve střelecké formě.

Od začátku vévodilo prvnímu poločasu Nantes, ovšem ani jeden z týmů si v úvodní půlhodině nepřipravil šanci, která by ohromila diváky na stadionu Clermontu. O první vážné ohrožení branky se postarali hosté, když si na centr z levé strany naběhl Jean-Charles Castelletto. Jeho hlavička však směřovala doprostřed brány, kde se skvělým zákrokem prezentoval Mory Diaw. Jediné pozdvižení domácích fanoušků přinesl gól Chama, který ovšem padl z ofsajdu, a tak se Les Lanciers dlouho neradovali.

Druhou půli zahájili lépe hosté, když se už chvíli po návratu na trávník trefil díky nepřesné rozehrávce brankáře Simon. Jeho vysoký lob dopadl přesně na místo určení a Kanárci vedli 1:0. Nantes se poté začalo více soustředit na obranu. Clermont tak převzal útočnou aktivitu a snažil se vyrovnat, ovšem defenziva soupeře nepouštěla domácí do výrazných příležitostí. Až čtvrt hodiny před koncem z přímého kopu zahrozil Cham. Jeho pokus však vytěsnil Rémy Descamps. V nastavení po faulu Eroye Comerta mohli domácí srovnat. Penaltu šel kopat Cham, jenž ale trestuhodně přestřelil.

První výhru v letošním ročníku si tak nakonec uchmátlo Nantes. Clermont sehraje další utkání 24. září, kdy se střetne s Le Havre, Kanárci přivítají o den dříve doma Lorient.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele